Τώρα μπορούν τα Avatars μας να φορούν Balenciaga, Prada και Thom Browne

Η Meta εγκαινιάζει ένα κατάστημα Avatars όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν designer brands για τον εικονικό εαυτό τους.

Elle 27 Ιουν. 22
Τώρα μπορούν τα Avatars μας να φορούν Balenciaga, Prada και Thom Browne

Η Meta εγκαινιάζει ένα Avatars Store όπου οι χρήστες μπορούν να ντύνουν τα avatar τους με ρούχα σχεδιάστων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν ρούχα από κορυφαία brand μόδας όπως Balenciaga, Prada και Thom Browne. Τα είδη θα κυμαίνονται από 2,99 $ έως 8,99 $, το κατάστημα όμως θα προσφέρει και εκατοντάδες δωρεάν ρούχα.

Τα προσαρμόσιμα avatar προορίζονται να λειτουργούν ως οπτική αναπαράσταση ενός χρήστη στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Zuckerberg μαζί με την Eva Chen, την Αντιπρόεδρο των συνεργασιών μόδας στο Instagram, συζήτησαν σε live streaming γιατί τα avatar στο metaverse πρέπει να αντικατοπτρίζουν τους χρήστες πίσω από τις οθόνες. Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι το marketplace θα επιτρέψει στους δημιουργούς να σχεδιάζουν και να πουλούν ρούχα. «Ένα τεράστιο μέρος του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζονται είναι μέσα από αυτά που φοράνε», είπε κατά τη διάρκεια του Instagram Live event.

Για να δημιουργήσουν ένα Avatar στο Instagram, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν στην εικόνα του προφίλ τους, να μεταβούν στην επεξεργασία προφίλ και στη συνέχεια, να πλοηγηθούν στην επιλογή «δημιουργία Avatar» στο επάνω μέρος.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Balenciaga, Cédric Charbit, δήλωσε ότι η συνεργασία θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα εδάφη για την αγορά πολυτελείας. «Όταν η Meta έγραψε στο Twitter «Hey @Balenciaga, ποιος είναι ο ενδυματολογικός κώδικας στο metaverse;» το λατρέψαμε αμέσως», είπε ο Charbit.

Το Meta Avatars Store θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό στο Instagram, το Facebook και το Messenger.

Cover photo: @evachen212

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT