Αυτά είναι τα πρώτα beauty trends που εντοπίσαμε στα shows της Fashion Week του Μιλάνο

Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο έκανε δυναμικό ξεκίνημα και αυτή τη στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα λαμπερά runways της ιταλικής μητρόπολης. Ποιες είναι οι νέες τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που θα καθορίσουν τη σεζόν AW21;

Elle 25 Φεβ. 21
Αυτά είναι τα πρώτα beauty trends που εντοπίσαμε στα shows της Fashion Week του Μιλάνο

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της μόδας. H fashion αισθητική ταξιδεύει στις μητροπόλεις του στυλ και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί. Μετά την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου και εκείνης της Νέας Υόρκης, τώρα σειρά έχει η Fashion Week στο Μιλάνο. Μέχρι στιγμής στα shows των LFW και ΝFW είδαμε να κυριαρχούν έντονα, «μουτζουρωμένα» βλέμματα, bold κόκκινα κραγιόν και έντονες λάμψεις. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα beauty στοιχεία που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας μέχρι στιγμής. Τώρα, ανυπομονούμε σιγά σιγά να δούμε ποια θα είναι η κορυφαία τάση ομορφιάς στην Ιταλία. O χρόνος θα το δείξει… Ωστόσο, ήδη, από τα πρώτα shows, αισθανόμαστε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα να αιωρείται, βλέποντας τα διακριτικά μακιγιάζ και τα κομψά χτενίσματα. Με την συμμετοχή εμβληματικών κομμωτών, όπως ο Guido Palau, και κορυφαίων μακιγιέρ, όπως ο Peter Philips, είναι σίγουρο ότι θα δούμε αριστουργηματικές εικόνες να πρωταγωνιστούν. Έτσι, μπορεί οι εμφανίσεις στα NYFW και LFW να ήταν πιο τολμηρές και εκκεντρικές όμως, η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο πάντα είναι η επιτομή της κομψότητας και ενδείκνυται για τους λάτρεις του μινιμαλισμού.

Alberta Ferretti

Τα μαλλιά των μοντέλων χωρίστηκαν ασύμμετρα στη μέση για να δημιουργήσουν ένα μέρος εκτός κέντρου πριν τραβηχτούν πίσω σε χαμηλά σινιoν, κοτσίδες ή λιτά. Το αποτέλεσα επιμελήθηκε ο κομμωτής Sebastien Richard. Ο μακιγιέρ, Petros Petrohilos, διατήρησε τα πρόσωπα των μοντέλων φρέσκα και απλά, σκουπίζοντας μόνο με κάποια σκιά στα καπάκια των ματιών για να δώσει την αίσθηση μια λεπτής γραμμής,  η οποία πρόσθεσε βάθος και ένταση στο αποτέλεσμα.

beauty

beauty

Νο.21

Ο make-up artist, Luciano Chiarello, για το μακιγιάζ των μοντέλων επέλεξε το έντονο smoky eye look. Δημιούργησε στα μάτια μια γραμμή που έδινε την αίσθηση φτερών που φτάνουν πέρα από το τόξο το φρυδιών. Στις εσωτερικές γωνίες πρόσθεσε μεταλλικούς τόνους. Έτσι έκανε το αποτέλεσμα μοναδικό, παραπέμποντάς μας σε μια πιο goth αισθητική. Από την άλλη ο hair expert, Paolo Soffiatti, έδωσε ατημέλητο αποτέλεσμα στις φυσικές υφές των μαλλιών των μοντέλων.

beauty

beauty

Fendi

O οίκος Fendi κινήθηκε έχοντας ως βάση την κλασική αισθητική. Ο κομμωτής, Guido Palau, σε πολλά από τα μοντέλα επέλεξε να δημιουργήσει boxer braids, ενώ τα άκρα των μαλλιών κατέληγαν σε ένα χαμηλό, χαλαρό  δέσιμο. Για κάποια άλλα μοντέλα επέλεξε να κάνει χωρίστρες στην μέση.O make-up artist, Peter Philips, για το μακιγιάζ έδωσε έμφαση στα φρύδια. Tα βούρτσισε, γέμισε τα κενά, δίνοντας ένα πιο bold αποτέλεσμα. Κάπως έτσι συνέθεσε την λαμπερή εικόνα των μοντέλων.

beauty

beauty

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Pantone 2021: Μια φορά και έναν καιρό ήταν το παρεξηγημένο γκρι και το φωτεινό κίτρινο

Αυτά είναι τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Η Kaia Gerber είναι το νέο πρόσωπο του οίκου Celine

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT