2 συχνοί λόγοι που η επιδερμίδα μας δεν μένει ενυδατωμένη

Μήπως υποκύπτεις και εσύ στα δύο λάθη;

Νίνα Μουσούρη 29 Φεβ. 24
2 συχνοί λόγοι που η επιδερμίδα μας δεν μένει ενυδατωμένη

Η ξηρή επιδερμίδα διαφέρει από την αφυδατωμένη υφή. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος, ενώ στη δεύτερη για μια φάση που ανάλογα με τη συνθήκη μπορεί να προκύψει σε κάθε επιδερμίδα. Ποιες είναι, λοιπόν, οι 2 πιο συχνές αιτίες, πέρα από τις έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας, που μπορούν να μας φέρουν αντιμέτωπες με την αφυδάτωση;

Ελαφριά κρέμα προσώπου σύμφωνα με τις ανάγκες μας

Μπορεί οι περισσότερες από εμάς που έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, να επιλέγουμε μια ελαφριά και πλούσια σε υγραντικά στοιχεία ενυδατική κρέμα, καθώς αυτή μοιάζει να είναι η πιο σωστή επιλογή, όμως, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές μπορεί να χρειαστούν πιο πλούσια κρέμα για την ενίσχυση της επιδερμίδας κατά τους πιο κρύους και ξηρούς μήνες του χρόνου. Επιλέγοντας, λοιπόν, μια κρέμα με λιπαρά οξέα και βοτανικά έλαια, μπορούνε να προσφέρουμε πιο βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα μας, καθώς αυτά τα στοιχεία βοηθούν στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματός σας και στη διατήρηση της ενυδάτωσης.

επιδερμίδα

Τέλος, ιδανική περίπτωση αποτελούν και οι ενυδατικές φραγμού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σωστή λειτουργία του φυσικού φραγμού που προστατεύει την επιδερμίδα μας από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Καθαρισμός επιδερμίδας με πολύ ζεστό νερό

Η χρήση πολύ ζεστού νερού για να καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας μπορεί πραγματικά να προκαλέσει αφυδάτωση αφού αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια, επηρεάζοντας έτσι την λειτουργιά του φυσικού φραγμού. Ιδανικά επιλέγουμε το νερό να είναι χλιαρό και ενυδατώνουμε το αμέσως μετά το πλύσιμο, ενώ είναι ακόμα λόγο νωπή η επιδερμίδα μας.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: