2 «έξυπνα» tips που θα κάνουν τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο λιγότερο ορατές

Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτά τα beauty tips ανεξάρτητα από το τύπο της επιδερμίδας μας.

Νίνα Μουσούρη 21 Δεκ. 22
2 «έξυπνα» tips που θα κάνουν τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο λιγότερο ορατές

Σίγουρα ο όρος «αντιγήρανση» ακούγεται συχνά και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς όταν στοχεύουμε σε μια αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς θέτουμε ως στόχο και την αντιγήρανση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το να μεγαλώνουμε είναι απολύτως φυσιολογικό και απλά ακολουθώντας την κατάλληλη ρουτίνα ομορφιάς έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές λιγότερο ορατές.

2 skincare tips για κάθε τύπο επιδερμίδας που κάνουν αχνές τις λεπτές γραμμές:


Skin Cycling

Ουσιαστικά με αυτή τη μέθοδο, αντί να χρησιμοποιούμε μια έντονη θεραπεία με ρετινόλη κάθε μέρα, προσπαθούμε να τη διαχωρίσουμε μέσα σε μια θρεπτική ρουτίνα. Έτσι, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιλέγουμε το “Skin Cycling “- έναν όρο που επινοήθηκε από τον πιστοποιημένο δερματολόγο Whitney Bowe, M.D., FAAD.

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιούμε ένα χημικό απολεπιστικό το βράδυ, ρετινόλη το επόμενο βράδυ και μετά κάνουμε ένα διάλειμμα από τα ενεργά στοιχεία για τις δύο τελευταίες νύχτες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε την εμφάνιση υπερβολικής ξηρότητας και ερεθισμών, που μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να προκαλέσει η ρετινόλη, δημιουργώντας έτσι ακόμα περισσότερες λεπτές γραμμές.

tips

Λέμε «ναι» σε πλούσιους ορούς

Οι οροί που είναι πλούσιοι με υαλουρονικό οξύ μπορούν να διατηρούν το δέρμα πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο. Και το καλύτερο; Λειτουργούν αμέσως, κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται πιο δροσερό σε δευτερόλεπτα.

Beauty tip: Εφαρμόζουμε τον ορό της επιλογής μας με υαλουρονικό οξύ σε βρεγμένο δέρμα. Οι ενυδατικές ιδιότητες τραβούν το νερό στο δέρμα και έτσι «γεμίζει» η επιδερμίδα. Όποτε κάθε φορά μετά τον καθαρισμό αφήνουμε το πρόσωπό μας λίγο υγρό και μετά εφαρμόζουμε τον ορό μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: