2 βασικοί λόγοι που το foundation σου δεν δείχνει ποτέ “smooth”

Κάνοντας δυο μόνο αλλαγές, θα δεις διαφορά.

Νίνα Μουσούρη 12 Απρ. 24
2 βασικοί λόγοι που το foundation σου δεν δείχνει ποτέ “smooth”

Είναι αλήθεια ότι όταν δημιουργούμε ένα beauty look δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα να φαίνεται βαρύ. Ναι, ο στόχος που έχουμε όλες μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ανάλαφρο, ομοιόμορφο και super φρέσκο αποτέλεσμα. Ωστόσο, ειδικά για όσες γυναίκες έχουν πιο ώριμη επιδερμίδα, υπάρχουν δύο βασικές αιτίες -πέρα από τη σωστή επιλογή του foundation-, για να μην εξασφαλίζουν το επιθυμητό makeup look.

Αυτά είναι 2 συχνά λάθη που δεν πρέπει να υποκύπτουμε:

Δεν γίνεται χρήση του primer

Πραγματικά είναι σημαντικό πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή του foundation μας, να έχουμε βάλει πρώτα ένα ενυδατικό primer, το οποίο θα προετοιμάσει την επιδερμίδα μας, θα γεμίσει τυχών λεπτές γραμμές και ρυτίδες και  θα προσφέρει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια. Σημαντική σημείωση; Όταν κάνουμε την εφαρμογή του foundation και του concealer, μετά το primer, ξεκινάμε με ένα λεπτό στρώμα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε μόνο συνεχίζουμε να χτίζουμε το makeup look μας.

Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ

Κι όμως, αυτό είναι ένα αρκετό σημαντικό βήμα, αν θέλουμε να έχουμε κατά την εφαρμογή του foundation μας, ένα ανάλαφρο και φρέσκο αποτέλεσμα. Μιλάμε για τον τρόπο που θα απλώσουμε τα προϊόντα μας στην επιδερμίδα μας, ο οποίος φυσικά και επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, όταν δεν πλένουμε αρκετά τα πινέλα μας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπασίματα, φραγμένους πόρους και ανομοιόμορφο αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή του foundation μας. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, αυτό είναι κάτι που θα κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες πιο εμφανείς. Ωστόσο, το να πλένουμε τα πινέλα μας τακτικά είναι σημαντικό για να έχουμε και ένα υγειές δέρμα και να αποφύγουμε τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT