Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά το στέγνωμα των μαλλιών μας

Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη κατά τη διάρκεια που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, θα εξασφαλίσουμε ένα υγιές hair look.

Νίνα Μουσούρη 26 Νοε. 23
Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά το στέγνωμα των μαλλιών μας

Αλλά όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών, τα «dont’s» καμιά φορά δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα. Ωστόσο, εμείς θέλουμε το hair-look μας είναι πάντα άψογο και έτσι όσον αφορά το στέγνωμα- εκπέμπει θερμότητα που προκαλεί φθορά-θέλουμε να είμαστε απόλυτα σωστές στη διαδικασία. Κάπως έτσι, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά τα το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι.

Χρησιμοποιούμε πετσέτα

Το να τυλίξουμε τα μαλλιά μας με μια πετσέτα τη στιγμή που βγαίνουμε από το ντους είναι σχεδόν μια κίνηση που κάνουμε αυτόματα, όμως αν θέλουμε να τα στεγνώσουμε σωστά με το πιστολάκι, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε. «Το επιθετικό στέγνωμα των μαλλιών σας με μια πετσέτα έχει σαν αποτέλεσμα το φριζάρισμα και μπλεγμένα μαλλιά. Το σωστό είναι να ταμπονάρουμε τα μαλλιά μας με ένα παλιό ή ανεπιθύμητο μπλουζάκι για να εξασφαλίσουμε μια απαλή και απορροφητική προσέγγιση. Μετά πιέζουμε απαλά για απορροφήσουμε την υγρασία .

λάθη

Δεν εφαρμόζουμε πριν το στέγνωμα τα κατάλληλα προϊόντα

Ναι, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα πριν τίποτα. Η εφαρμογή ενός θερμοπροστατευτικού είναι απαραίτητη, ενώ αν θέλουμε να μειώσουμε το φριζάρισμα και να τιθασεύσουμε τα μαλλιά μας μπορούμε να βάλουμε στα μαλλιά μας λίγο τζελ καθώς στεγνώνουμε. Αυτό θα προσθέσει όγκο και θα κάνει τα μαλλιά μας λιγότερο ατίθασα.

Όχι πολλές κινήσεις με τα χέρια

Οι περισσότερες από εμάς όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας κάνουμε έντονες κινήσεις και ανακατεύουμε τα μαλλιά μας με τα χέρια ή τα βουρτσίζουμε. Αυτό είναι λάθος, καθώς κάνει τα μαλλιά μας να φριζάρουν ή σπάμε την τις νωπές τρίχες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Εφαρμόζουμε έναν serum πρώτα και μετά χτενίζουμε τα μαλλιά μας.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: