3 προϊόντα κατά της γήρανσης που συχνά χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Νίνα Μουσούρη 10 Σεπ. 23
3 προϊόντα κατά της γήρανσης που συχνά χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο

Προτού προχωρήσουμε στην αναζήτηση μιας πιο αποτελεσματικής αντιγηραντικής κρέμας, κάποιου δραστικού ορού και γενικότερα οποιαδήποτε άλλου αποτελεσματικού προϊόντος, καλό θα ήταν να βεβαιωθούμε πρώτα ότι χρησιμοποιούμε σωστά τους καθημερινούς beauty συμμάχους μας. Γιατί, ναι, πολλές φορές ενδέχεται να έχουμε στη ρουτίνα μας κάποια από τα πιο χρήσιμα και πολύτιμα, για το skincare, προϊόντα, αλλά να μην τα χρησιμοποιούμε με το σωστό τρόπο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς σήμερα συγκεντρώσαμε τα 3 προϊόντα ομορφιάς που σύμφωνα με τους ειδικούς, τις περισσότερες φορές οι γυναίκες χρησιμοποιούν λάθος και δεν θα έπρεπε.

Αντηλιακό

Για αρχή, πιθανότατα δεν εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύετε το δέρμα σας σωστά και καθημερινά από τις βλαβερές, επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Δεν έχει σημασία το αν διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο ή όχι. Η προστασία είναι για όλο το χρόνο, είτε είναι Ιούλιος είτε Δεκέμβριος.

«Η προληπτική φροντίδα είναι το πιο σημαντικό βήμα στην αντιγήρανση», λέει η Δρ Adrienne O’Connell, διευθύντρια και πρόεδρος της Laguna Beach Aesthetics και συμπληρώνει: «Πρέπει να φοράτε αντηλιακό που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB (ευρύ φάσματος) με SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό. Συνιστώ ανεπιφύλακτα ένα αντηλιακό 100% ορυκτών, το οποίο είναι πολύ πιο ασφαλές για το ευαίσθητο δέρμα και δεν περιέχει πρόσθετες χημικές ουσίες.»

Ρετινόλη

Το δεύτερο στοιχείο στο skincare που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η ρετινόλη, σύμφωνα με τον Δρ O’Connell. «Ως το απόλυτο συστατικό περιποίησης δέρματος για νεότερη εμφάνιση, η ρετινόλη επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων σας, ώστε το σώμα σας να μπορεί να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα επιφανειακά κύτταρα με φωτεινότερα, νεότερα κύτταρα του δέρματος», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ O’Connell. Ωστόσο θέλει προσοχή, καθώς η ρετινόλη μπορεί να στεγνώσει υπερβολικά ή να ερεθίσει το δέρμα. Επιπλέον η ρετινόλη όταν χρησιμοποιείτε το πρωί κάνει την επιδερμίδα ακόμα πιο ευαίσθητη στο ηλιακό φως. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το βράδυ και το πρωί να γίνε ο καθιερωμένος καθαρισμό της επιδερμίδας.

«Πρέπει επίσης για extra ασπίδα προστασίας να εφαρμόζετε αντηλιακό το πρωί », λέει ο Δρ O’Connell και συμπληρώνει: «Επιπλέον ξεκινήστε αργά. Χρησιμοποιήστε το προϊόν μία φορά την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά την εφαρμογή μέχρι να το χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα από αυτή που μας υποδεικνύουν οι οδηγίες.»

Υπερ-απολέπιση

Ναι, η απολέπιση είναι υπέροχη αφού κάνει το δέρμα να δείχνει πιο φρέσκο ​​και αναζωογονημένο. Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι τόσο ωραίο που πολλές φορές, αρκετές γυναίκες μπορεί να μπουν στο πειρασμό να κάνουν απολέπιση πιο συχνά από όσο θα έπρεπε. Αυτό είναι λάθος! Γιατί; Η υπερβολική απολέπιση κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στις φλεγμονές ενώ το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Επιπλέον, καθώς η επιδερμίδα αφυδατώνεται από την υπερβολική απολέπιση, το κολλαγόνο διασπάται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του, δημιουργώντας ρυτίδες.

Αναζητήστε άλφα-υδροξυοξέα όπως το γλυκολικό και το αμυγδαλικό οξύ. Αυτά τα οξέα απολεπίζουν αποτελεσματικά και είναι εύκολο να βρείτε χαμηλότερες συγκεντρώσεις ή να περιορίσετε τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση. Το μανδελικό οξύ μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το ευαίσθητο δέρμα, καθώς έχει μεγαλύτερη μοριακή δομή και είναι πολύ απαλό ως απολεπιστικό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT