3 σημάδια που δείχνουν ότι έφτασε η στιγμή για να ανανεώσεις το haircut σου

Αναγνωρίζεις κάποιο από τα σημάδια;

Νίνα Μουσούρη 26 Αυγ. 23
3 σημάδια που δείχνουν ότι έφτασε η στιγμή για να ανανεώσεις το haircut σου

Πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε το κούρεμα ως μια ευκαιρία για ανανέωση και άλλες πάλι το αποφεύγουμε συστηματικά καθώς δεν θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε ούτε ένα πόντο από τα μαλλιά μας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε υπάρχουν 3 σημάδια που δείχνουν ότι έχει φτάσει η στιγμή για να ανανεώσουμε το haircut μας. Ποια είναι αυτά; Θα σου πούμε αμέσως…

Η κατάσταση των μαλλιών μας

Το  πρώτο και πιο σημαντικό σημάδι φυσικά είναι η εικόνα των μαλλιών μας. Αν δηλαδή παρατηρούμε έντονη ψαλίδα, αν σπάνε και μοιάζουν θαμπά και ταλαιπωρημένα τότε ξεκάθαρα έχει φτάσει η στιγμή για να επισκεφτούμε τον κομμωτή μας. Γενικότερα το κόψιμο των κατεστραμμένων μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την μακροπρόθεσμη υγεία του hair-look μας και να αποτρέψει περαιτέρω ζημιά.

Τα νιώθουμε βαριά

Όταν αρχίσουμε να νιώθουμε τα μαλλιά μας αρκετά βαριά και δυσκολευόμαστε να κάνουμε το styling τους, τότε μια ανανέωση στο haircut θα τα ανανεώσει και θα τα κάνει να δείχνουν πιο ανάλαφρα με περισσότερη κίνηση.

Ανανέωση ψυχολογίας

Μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό, όμως η αλήθεια είναι ότι τις περιόδους που νιώθουμε ότι έχουμε αρχίσει να χάνουμε τη φαντασία μας και τον ενθουσιασμό μας όταν βρισκόμαστε μπροστά από τον καθρέφτη- όλες μας περνάμε αυτές τις φάσεις- μια ανανέωση στο κούρεμά μας, μπορεί πραγματικά να μας ανανεώσει δίνοντας ένα σημαντικό boost στη ψυχολογία μας και τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό το φθινόπωρο άλλωστε, λέμε ότι είναι η ιδανική επιλογή για ένα νέο haircut. Όταν έχουμε γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές και νιώθουμε τις υποχρεώσεις ξανά να μας καλούν, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από να αλλάξουμε τα μαλλιά μας. Plus ότι το καλοκαίρι τα έχει ταλαιπωρήσει έντονα οπότε έτσι κι αλλιώς έχουν ανάγκη από μια ανανέωση.

Cover photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT