3 καθημερινές συνήθειες για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους

Για να έχουμε πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα.

Νίνα Μουσούρη 19 Ιαν. 23
3 καθημερινές συνήθειες για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους

Σίγουρα θα έχει τύχει και σε εσένα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να έχεις αντικρίσει στο καθρέφτη τους επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Μην ανησυχείς, είμαστε πολλές που ανήκουμε στο ίδιο group και πλέον ξέρουμε καλά ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά και πόσες ώρες έχουμε κοιμηθεί το βράδυ, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που κάνουν τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους να επιμένουν. Τα γονίδια, η αφυδάτωση, οι αλλεργίες και η έλλειψη βιταμινών μπορεί να είναι μόνο μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Έτσι, ο δερματολόγος μας είναι αυτός που μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να μας βοηθήσει- στοχεύοντας στο πρόβλημα- να βρούμε τη λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια γενικά tips που αν τα εντάξουμε στη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μας μπορούμε να δούμε ορατά αποτελέσματα, κάνοντας τους έντονους μαύρους κύκλους, λιγότερο ορατούς.

Κρύα κομπρέσα

Η κρυοθεραπεία είναι ό,τι καλύτερο για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το πρήξιμο και να κάνουμε τους μαύρους κύκλους λιγότερο ορατούς. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει στο να συρρικνωθούν τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία και έτσι θα δούμε ορατά αποτελέσματα. Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητα beauty tools εκεί έξω για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα οφέλη της κρυοθεραπείας στη περιοχή των ματιών. Επιπλέον, μπορούμε να διατηρούμε τα eye patches και τις beauty μάσκες μας στο ψυγείο.

μαύρους κύκλους

Δεν ξεχνάμε ποτέ την ενυδάτωση

Φυσικά η κρέμα ματιών δεν πρέπει να λείπει από την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Ωστόσο, αν και πάλι νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά ενυδατωμένες, τοποθετούμε το πρωί , ενώ πίνουμε τον καφέ μας, τα eye patches, που έχουμε στο ψυγείο. Αυτό, όχι μόνο θα μας βοηθήσει να χαρίσουμε άμεση ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών για να φωτίσουμε τους μαύρους κύκλους, αλλά θα κρατήσουμε φρέσκια την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Ναι, καθώς η περιοχή κάτω από τα μάτια μας τείνει να έχει πιο λεπτό δέρμα που παλεύει με τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, χρειάζεται extra φροντίδα και ενυδάτωση.

Κυκλικές κινήσεις κατά την εφαρμογή της κρέμας

Κάνοντας απαλό μασάζ με την κρέμα ματιών στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορούμε να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για να καταπολεμήσει τους καθημερινούς εχθρούς της ρύπανσης, τις ακτίνες UV και την αφυδάτωση. Μάλιστα, δεν θα πρέπει κατά την εφαρμογή να χρησιμοποιούμε τον δείκτη του χεριού μας, καθώς αυτό είναι το πιο δυνατό δάχτυλο που έχουμε στα χέρια μας και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πίεση κάτω από τα μάτια μας. Η καλύτερη τεχνική είναι να χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλά μας και να εφαρμόζουμε με κυκλικές, αργές κινήσεις.

Cover photo:IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT