3 τρόποι για να πετύχεις τα τέλεια curly hair χωρίς θερμότητα #GreenBeauty

Άψoγα curly hair δίχως να σπαταλήσεις καθόλου ενέργεια.

Elle 01 Ιουν. 22
3 τρόποι για να πετύχεις τα τέλεια curly hair χωρίς θερμότητα #GreenBeauty

Εάν χρησιμοποιείς καθημερινά το σίδερο για να δημιουργήσεις τα αγαπημένα σου κυματιστά μαλλιά, τότε αυτό το άρθρο σίγουρα σε αφορά. Οι green days μας έχουν αφυπνίσει για τα καλά και καθώς εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να στραφούμε σε μια πιο eco-friendly καθημερινότητα, είναι δεδομένο πλέον ότι και η beauty routine μας είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι που καλούμαστε να προσαρμόσουμε στην οικολογική λογική που καλούμαστε να αγκαλιάσουμε περισσότερο από ποτέ. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, και η καθημερινή χρήση του σίδερου οδηγεί στο να καταναλώνουμε ενέργεια, κάτι που επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ωστόσο, σκέφτεσαι και εσύ τώρα, καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές, πως θα μπορούσες να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου hair-look χωρίς να κάνεις χρήση ηλεκτρικών συσκευών; Εμείς σου έχουμε την απάντηση. Βρήκαμε 3 διαφορετικές εναλλακτικές που μπορούν να συναγωνιστούν και το πιο αποτελεσματικό σίδερο μαλλιών.

Πλεξούδες όλο το βραδύ

Ένας από τους επιτυχημένους τρόπους για να πετύχουμε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά, χωρίς θερμότητα είναι να δημιουργήσουμε πλεξούδες. «Η σωστή πλεξούδα, με το κατάλληλο προϊόν, ισοδυναμεί με τα τέλεια αποτελέσματα, σύμφωνα με τους hair experts.

Ξεκινάμε με ελαφρώς νωπά μαλλιά, εφαρμόζοντας μια κρέμα για styling από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια, αφού αποφασίσουμε πόσο έντονο θέλουμε το σπάσιμο, δημιουργούμε τις ανάλογες πλεξούδες (περισσότερες ή λιγότερες).

Όταν τα μαλλιά μας στεγνώσουν τελείως, λύνουμε τις πλεξούδες και χρησιμοποιούμε ένα σπρέι μαλλιών που θα χαρίσει κράτημα όλη την ημέρα.

Twist into buns

Για πιο έντονο σχήμα στο σπάσιμο κύματα, μια ακόμα έξυπνη εναλλακτική λύση είναι να τυλίξουμε τα βρεγμένα μας μαλλιά και να δημιουργήσουμε μικρά buns. Όταν τα λύσουμε θα έχουμε εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα steps; Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τμήματα δύο έως τριών ιντσών. (Όσο μεγαλύτερες είναι οι τομές που κάνουμε τόσο μεγαλύτερα είναι τα κύματα που προκύπτουν). Στριφογυρίζουμε και στρίβουμε τα μαλλιά μας σε μικροσκοπικούς κότσους και τα στερεώνουμε κοντά στο τριχωτό της κεφαλής μας, με φουρκέτες

Όταν τα μαλλιά μας θα είναι στεγνά πλέουν, ξετυλίγουμε τα buns για να χαρούμε τα κυματιστά μας μαλλιά. Τέλος ψεκάζουμε με ένα spray που θα χαρίσει όγκο και δυνατό κράτημα και είμαστε έτοιμες!

Curling band

Η last but not least εναλλακτική ακούει στο όνομα «curling band» και είναι μια από τις αγαπημένες μας τεχνικές για να πετύχουμε αυτό hair-look χωρίς θερμότητα. Ουσιαστικά είναι ένα beauty tool , στο οποίο, αφού έχουμε ψεκάσει με το αγαπημένο μας spray που χαρίζει κράτημα, τυλίγουμε τα μαλλιά μας και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Αφού ξυπνήσουμε το πρωί και λύσουμε τα μαλλιά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT