4 αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη skincare ρουτίνα μας όταν μπαίνουμε σε άλλη εποχή

Δώσε προσοχή και χάρισε στην επιδερμίδα σου τη φροντίδα που της αξίζει πραγματικά.

Νίνα Μουσούρη 19 Μαρ. 23
4 αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη skincare ρουτίνα μας όταν μπαίνουμε σε άλλη εποχή

Όσο και αν δεν το έχουμε καταλάβει, έχουμε φτάσει στην άνοιξη, γεγονός που μας κάνει να χαμογελάμε διάπλατα αφού ο καιρός σταδιακά γίνεται πιο ζεστός και η μέρα μεγαλώνει. Τι σημαίνει, όμως, αυτό για την επιδερμίδα μας; Σε κάθε αλλαγή καιρού και συνθηκών, αλλάζουν και οι ανάγκες που έχει το δέρμα μας, συνεπώς προσαρμόζουμε αναλόγως και τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε στη πρωινή τελετουργία ομορφιάς μας.

Γιατί αλλάζει το δέρμα μας όταν αλλάζουν οι εποχές;

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε τον λόγο για τον οποίο αλλάζουν οι ανάγκες της επιδερμίδας μας, όταν μπαίνουμε σε άλλη εποχή: Αυτό οφείλεται συχνά σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, ο άνεμος και η έκθεση στον ήλιο.

Τους πιο κρύους μήνες, ο αέρας τείνει να είναι πιο ξηρός, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα με τάση να ξεφλουδίζει. Επιπλέον, η χρήση θέρμανσης εσωτερικού χώρου μπορεί επίσης να συμβάλει στην ξηρότητα, καθώς είναι μεγάλη η διαφορά με τους εξωτερικούς χώρους και αυτό επιβαρύνει την επιδερμίδα. Από την άλλη όταν διανύουμε τους πιο θερμούς μήνες, η αυξημένη έκθεση στον ήλιο και τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή λαδιού και δερματικές εξάρσεις.

skincare ρουτίνα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να υποδεχτούμε τους πιο ζεστούς μηνες:

Καθαριστικό: Εάν το δέρμα μας τείνει να είναι πιο ξηρό κατά τους πιο κρύους μήνες, καλό είναι να στραφούμε σε ένα πιο ενυδατικό και απαλό καθαριστικό που δεν θα αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα μας. Από την άλλη τους πιο ζεστούς μήνες, ίσως να χρειαστούμε ένα καθαριστικό που είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας και του ιδρώτα.

Ενυδατική κρέμα: Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενδεχομένως έχουμε ανάγκη από μια πιο πλούσια, πιο θρεπτική ενυδατική κρέμα για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο. Την άνοιξη-καλοκαίρι, μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα της οποίας ιδανικά η υφή θα είναι τζελ, είναι πιο κατάλληλη για την εποχή, αφού δεν θα βαρύνει την επιδερμίδα μας.

Αντηλιακό: Ανεξάρτητα από την εποχή, είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα για να προστατεύουμε το δέρμα μας από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV. Αυτό το γνωρίζουμε καλά. Ωστόσο, όσο μπαίνουμε στις πιο ζεστές εποχές, ίσως χρειαστούμε ένα υψηλότερο SPF και πιο συχνή επανεφαρμογή.

Απολέπιση: Όσον αφορά την απολέπιση χρειάζεται προσοχή για τη συχνότητα. Το χειμώνα, ενδεχομένως να είναι απαραίτητη  πιο συχνά η απολέπιση για να απομακρύνουμε το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών εποχών και ειδικά κατά το καλοκαίρι, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές με την υπερβολική απολέπιση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία και ερεθισμό.

Cover photo:Istock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT