6 καλοί λόγοι για να προσθέσεις το μέλι στην hair care routine σου

Μπορεί αρκετά συχνά να αναζητούμε την λάμψη και την ομορφιά στην πιο σύνθετη ρουτίνα. Ωστόσο, πολλές φορές το απόλυτο μυστικό λάμψης και υγείας βρίσκεται στην ίδια την φύση. Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το μέλι, σίγουρα αποτελούν το παράδειγμα.

Elle 30 Απρ. 23
6 καλοί λόγοι για να προσθέσεις το μέλι στην hair care routine σου

Το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη φυσική θεραπεία πληγών, καθώς είναι γνωστό για την ικανότητά του να επιδιορθώνει το δέρμα και για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Το εν λόγω φυσικό συστατικό συμβάλει στην επούλωση πληγών, ανακουφίζει από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει κάποιο εγκαύματα και μειώνει τις φλεγμονές. Ωστόσο, το μέλι πέρα από την ευεργετική του δράση στο τομέα της υγείας, έχει πολλά οφέλη και για την beauty ρουτίνα μας. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το hair look μας, το μέλι μπορεί να κάνει θαύματα.

Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, το μέλι είναι σε θέση να παρέχει τις ίδιες αναγεννητικές ιδιότητες που προσφέρει και στο δέρμα μας. Συγκεκριμένα παρέχει υγρασία στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, λειτουργεί ως μαλακτικό και ρυθμίζει την ποιότητα της τρίχας. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη με την πρώτη ματιά. Εμείς για να σε κατατοπίσουμε πλήρως, συγκεντρώσαμε με κάθε λεπτομέρεια τις ευεργετικές του ιδιότητες που έχει για τα μαλλιά μας.

Ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

Το μέλι είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα και μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση τόσο στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής όσο και στα ίδια τα μαλλιά. Οι φυσικές του ιδιότητες υγρασίας λειτουργούν για να κλειδώσει την απαραίτητη υγρασίας και συμβάλουν στην πρόληψη της διαδερμικής απώλειας νερού.

Αποτρέπει την πιτυρίδα

Οι αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην καταπολέμηση και την πρόληψη της πιτυρίδας, η οποία συχνά προκαλείται από μύκητα ή βακτήρια.

Ενισχύει το θυλάκιο μαλλιών

Το μέλι περιέχει φυσικές πρωτεΐνες και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αντοχής και της δομής των μαλλιών, αλλά και να συμβάλει στην καταπολέμηση της φθοράς. Το σπάσιμο είναι μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας μαλλιών, οπότε με την αποτροπή του μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών συνολικά.

μέλι

Βελτιώνει τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Επειδή το μέλι έχει αντιβακτηριακά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής γενικά. Πολλά ζητήματα σχετίζονται με τη γενική υγεία του τριχωτού της κεφαλής, επομένως είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε απευθείας από την πηγή.

Είναι πηγή λάμψης

Το μέλι είναι εξαιρετικό για την προσθήκη λάμψης στα ξηρά / θαμπά μαλλιά. Προσθέτοντας πρωτεΐνη και υγρασία στα μαλλιά, το μέλι θα το αφήσει να φαίνονται λαμπερά και απαλά.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Το μέλι βοηθά πρώτα την εμφάνιση της τριχοφυΐας, αποτρέποντας τη θραύση των υπαρχόντων μαλλιών. Όσον αφορά τη νέα ανάπτυξη των μαλλιών, το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των κυττάρων, υποδηλώνοντας τα οφέλη του προωθώντας την αναγέννηση των μαλλιών. Τα οφέλη για τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής μπορούν να οδηγήσουν σε νέα ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να αποτρέψει λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα, επιτρέποντας έτσι καθαρότερα θυλάκια και μεγαλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μέλι είναι γνωστό ότι ενισχύει και / ή ξυπνά τα αδρανή θυλάκια.

Haircare προϊόντα με μέλι για να προσθέσεις στη ρουτίνα σου:

μέλι

Conditioner λάμψης και αναζωογόνησης  με μέλι και πορτοκάλι, Apivita (στα φαρμακεία).

μέλι

Σαμπουάν επανόρθωσης, Botanical Therapy, Honey Treasures, Garnier.

μέλι

Έλαιο για τα μαλλιά, Honey Infused, Gisou.

μέλι

Μάσκα μαλλιών με μέλι και καριτέ, Le petit Marseiliais.

μέλι

Spray για την προστασία του χρώματος με μέλι και χαμομήλι, Klorane.

Cover photo:IMAXtree

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT