Έτσι θα αδυνατίσεις ενώ… κοιμάσαι

Έχει αποδειχθεί ότι συνεχίζεις να καις θερμίδες κατά τον ύπνο, αλλά αυτή η μέθοδος υπόσχεται να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Elle 13 Μαρ. 20
Έτσι θα αδυνατίσεις ενώ… κοιμάσαι

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός ασφαλώς συνεχίζει να δουλεύει και κάποια συστήματα επιτελούν αδιάκοπα λειτουργίες, ακόμα κι αν το σώμα βρίσκεται σε ανάπαυση. Για παράδειγμα, το βράδυ τα κύτταρά σου ανανεώνονται (γι’ αυτό πρέπει να κοιμάσαι επαρκώς). Αν βρίσκεσαι σε διάθεση… αδυνατίσματος, η νέα μέθοδος που γίνεται στο ινστιτούτο φέρνει μαζί της την υπόσχεση να σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά στο στόχο σου.

Όπως εξηγεί η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου από το MF Day Spa, η διαδικασία είναι ανώδυνη και ο χρόνος αποθεραπείας μηδενικός. Η τεχνολογία βασίζεται στην ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και λέγεται Magnetic Body Reform. Ειδικότερα, η θεραπεία εφαρμόζεται στο σώμα με μια φορητή συσκευή μαγνητικού πεδίου που αξιοποιεί υπέρηχο, ήπιο λέιζερ και ραδιοσυχνότητες. Οι προβληματικές περιοχές με τοπικό πάχος όπου η ειδικός θα εφαρμόσει τη μέθοδο, μπορεί να είναι τα λεγόμενα love handles, δηλαδή το σημείο δεξιά και αριστερά της μέσης, οι προσαγωγοί, τα «ψωμάκια».

Όπως επισημαίνει η ειδικός: «Οι ηλεκτρομαγνητικές θεραπείες σώματος δρουν σε κυτταρικό επίπεδο. Σπάνε τις μακριές αλυσίδες λιπαρών οξέων μετατρέποντάς τα σε ενέργεια και αυξάνοντας την κατανάλωση θερμίδων, ακόμα και την ώρα που κοιμάστε. Η μέθοδος δημιουργεί ένα νέο μαγνητικό πεδίο στο σώμα. Αυξάνει τον μεταβολισμό, δημιουργεί συνθήκες υγιούς περιβάλλοντος για τα κύτταρα και τονώνει τη νεανικότητα μας».

Η θεραπεία βασίζεται σε έναν συνδυασμό τεχνολογιών: στη δόνηση των κυττάρων με ένα φορητό μηχάνημα μαγνητικού πεδίου με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις. Από την άλλη, το ήπιο λέιζερ ενεργοποιεί τους ινοβλάστες του δέρματος και προάγει την σύσφιγξη. Ο υπέρηχος δρα στη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων. Η μέθοδος στοχεύει αποκλειστικά στα λιποκύτταρα και υγροποιεί το περιεχόμενό τους. Ταυτόχρονα το υπέρυθρο φως στα 650nm αυξάνει τη διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το υγροποιημένο λίπος να διοχετεύεται στο λεμφικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται με φυσικό τρόπο.

Όπως κάθε τεχνολογία, έτσι και αυτή δεν υπόσχεται θαύματα αν δεν βοηθήσεις κι εσύ κάνοντας σωστή διατροφή και άσκηση. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι ο αριθμός των συνεδριών με την συσκευή αυτή δεν είναι ίδιος για όλους και εξατομικεύεται.

Η συμβουλή μας: Αυτές τις μέρες τα ινστιτούτα και τα περισσότερα κέντρα αισθητικής ιατρικής είναι κλειστά λόγω COVID-19. Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος που θα επισκεφτείς πρέπει να έχει ελάχιστα άτομα την ώρα της άφιξής σου για τη διασφάλιση της υγείας όλων. Κλείσε το ραντεβού σου για οποιαδήποτε θεραπεία αισθητικής ιατρικής με αυτό το κριτήριο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT