Η ανώδυνη θεραπεία για υγιή και πλούσια μαλλιά το καλοκαίρι

Πώς το ήπιο λέιζερ μπορεί να βοηθήσει το αδύναμο τριχωτό όλες τις εποχές του χρόνου.

Η ανώδυνη θεραπεία για υγιή και πλούσια μαλλιά το καλοκαίρι

Φωτογράφος: Justin Cooper PTY LTD.

Αυτή την εποχή τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Η έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό, τα πολλά λουσίματα και το βιαστικό στέγνωμα αμέσως μετά, τα επιβαρύνουν σημαντικά, ειδικά αν η τρίχα είναι λεπτή. Όπως αναφέρει ο Δρ Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, FISHRS, υπάρχει τρόπος όχι μόνο να προστατέψετε τα λεπτά μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και να τα βοηθήσετε να γίνουν πιο υγιή και πυκνά.

Το μυστικό έρχεται από την Αμερική και είναι μια από τις πιο αγαπημένες θεραπείες μαλλιών των celebrities. Ειδικότερα,ο Δρ Αναστασάκης τονίζει πως η τεχνολογία έχει δώσει μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση για τα λεπτά και αραιά μαλλιά που γίνεται στην άνεση του σπιτιού σου, δεν τα λαδώνει και απαιτεί μόλις 7′ από το χρόνο σου.

Η θεραπεία τριχόπτωσης και ενδυνάμωσης των μαλλιών με το Laser χαμηλής συχνότητας (Low-Level Laser Treatment) είναι μια μη φαρμακευτική αγωγή που ενδείκνυται για άνδρες και γυναίκες. Είναι επίσημα εγκεκριμένη από τον αμερικανικό οργανισμό FDA για την αποτελεσματικότητά της και κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει δραστικά τον ρυθμό της τριχόπτωσης, ενδυναμώνει τα λεπτά μαλλιά και βοηθάει στην επανέκφυσή τους. «Η αγωγή με laser χαμηλής συχνότητας (LLLT) για τα μαλλιά έχει πολλαπλή δράση» αναφέρει ο γιατρός και προσθέτει: «Μεγιστοποιεί την μικροκυκλοφορία στα αιμοφόρα αγγεία του τριχωτού της κεφαλής, αυξάνοντας τον μεταβολισμό των κυττάρων, με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τριχοθυλάκια. Με αυτόν τον τρόπο, σταδιακά, τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή, δυνατά και πυκνά». Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται είτε στο ιατρείο ή στο σπίτι. Με λίγα λεπτά εφαρμογής την εβδομάδα, ο ρυθμός της τριχόπτωσης μειώνεται δραματικά και οι τρίχες αποκτούν περισσότερο όγκο και γίνονται πιο δυνατές.

«Όσον αφορά τις γυναίκες με αραίωση, μέχρι σήμερα οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες, αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκευάσματα που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία φιναστερίδη, ενώ η μινοξιδίλη σε πολλές προκαλεί αντιαισθητική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στα χέρια ενώ λαδώνει τα μαλλιά και αποτελεί καθημερινό αισθητικό πρόβλημα» εξηγεί ο ειδικός που προσθέτει ότι το καλοκαίρι τα LLLT laser είναι μια ιδανική λύση για πυκνά και υγιή μαλλιά.

Παράλληλα, καλό είναι να τους προσφέρεις ενισχυμένη αντηλιακή προστασία με τη χρήση καπέλου και αντιηλιακών προϊόντων για τα μαλλιά, να τα ενυδατώνεις με μια πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία μάσκα και να τα ξεπλένεις στο ντους κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα ή την πισίνα.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: