Αδύναμα και αραιά μαλλιά; Αυτά είναι τα σαμπουάν που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Νίνα Μουσούρη 02 Δεκ. 23
Αδύναμα και αραιά μαλλιά; Αυτά είναι τα σαμπουάν που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τους ειδικούς

Είναι αλήθεια ότι πολλές από εμάς παλεύουμε με την αραίωση στα μαλλιά μας. Τι σημαίνει αυτό για τη ρουτίνα μας; Στρεφόμαστε σε μια ειδική περιποίηση που μας έχει συστήσει κάποιος ειδικός και φυσικά αποφεύγουμε οτιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει extra τα μαλλιά μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, τα βαριά” προϊόντα για styling όπως τα τζελ, οι μους και τα σπρέι, αλλά και η έντονη και συχνή χρήση θερμότητας για τα hair-looks μας είναι μερικά από τα στοιχεία που σίγουρα θα πρέπει να αποφύγουμε για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας. Ωστόσο, ακόμα και για τα σαμπουάν που επιλέγουμε θα πρέπει να δώσουμε την αντίστοιχη προσοχή, επιλέγοντας συνθέσεις που δεν θα επιβαρύνουν extra την τρίχα μας.

Ο Dr. Steven D. Shapiro, M.D, μιλώντας στην ιστοσελίδα shefinds.com τόνισε ότι ένα συστατικό που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εκδοχή των μαλλιών μας, είναι τα θειικά άλατα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο της τρίχας και αραίωση.

«Τα θειικά είναι σκληρά καθαριστικά που αφαιρούν την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής και τη τρίχα. Αυτό, μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα θαμπά, αδύναμα και εύθραυστα», λέει χαρακτηριστικά ίδιος.

αραιά μαλλιά

Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας καλά ενυδατωμένα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, καλό είναι να αποφύγουμε σαμπουάν με θειικά άλατα που δημιουργούν αρκετό αφρό, αφού αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα για το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί πραγματικά να στεγνώσει τις τρίχες, καθιστώντας τις πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο. «Όταν τα θειικά άλατα αφαιρούν το τριχωτό της κεφαλής σας από υγιή έλαια, το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να αρχίσει να υπερπαράγει λάδι ως ένας τρόπος αντιστάθμισης. Αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λιπαρά– κάνοντας τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά», προσθέτει ο Dr. Steven D.Shapiro.

Φυσικά, στην προσπάθειά μας για να το αντισταθμίσουμε όλο αυτό είναι και το να αυξήσουμε τη συχνότητα του λουσίματος- γεγονός που επιδεινώσει το πρόβλημα, αραιώνοντας ακόμη περισσότερο τα μαλλιά.

Ποια η καλύτερη επιλογή;

Αντί για σαμπουάν που περιλαμβάνουν θειικά άλατα, καλό θα ήταν να στραφούμε σε ένα ενυδατικό σαμπουάν που μπορεί να μην δημιουργεί τόσο έντονο αφρό, αλλά θα λειτουργήσει για να ενισχύσει τα μαλλιά μας μακροπρόθεσμα, μειώνοντας τον κίνδυνο σπασίματος στα μαλλιά. Ιδανικά μπορούμε να στοχεύσουμε στην ύπαρξη του υαλουρονικού οξέους που είναι άκρως ενυδατικό στοιχείο για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: