Χημικό peeling στο σπίτι: Τα «ναι» και τα «όχι»

Στις συλλογές των beauty brands υπάρχουν πλέον στοχευμένα προϊόντα με γλυκολικό οξύ, AHA, λακτικό οξύ, για μια ολοκληρωμένη ιεροτελεστία περιποίησης χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Επειδή όμως προτεραιότητα έχει πάντα προστασία της επιδερμίδας, εμείς συμβουλευτήκαμε τους experts για όλα τα βήματα που πρέπει να προσέξουμε.

Elle 28 Μαΐ. 20
Χημικό peeling στο σπίτι: Τα «ναι» και τα «όχι»

Τα προϊόντα για χημικό peeling στο σπίτι προσφέρουν ήπια απολέπιση, βελτίωση του χρωματικού τόνου και δράση κατά της ακμής, όταν φυσικά χρησιμοποιούνται σωστά. Η Ava Shamban, δερματολόγος των celebrities στο Beverly Hills και δημιουργός του brand Skin Five, δίνει τις συμβουλές της για μια ασφαλή ιεροτελεστία περιποίησης στο σπίτι που θα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διαβάστε τα συστατικά

Το βασικό είναι να βρείτε το peeling που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας, διαφορετικά ίσως δείτε το πρόσωπό σας να ξεφλουδίζει Αν είστε λιπαρή ή με τάση για ακμή, επιλέξτε BHA όπως σαλικυλικό οξύ. Αν θέλετε ομοιόμορφο τόνο, προτιμήστε  AHA όπως το γλυκολικό και το λακτικό οξύ. Αν θέλετε απολέπιση, τότε χρειάζεστε ένα προϊόν με οξέα φρούτα.

Μην παρασύρεστε από τις περιεκτικότητες

Είναι λάθος να συγκρίνουμε το γλυκολικό με το σαλικυλικό οξύ, ακόμα και αν τα συναντάμε στην ίδια περιεκτικότητα. Ξεκινήστε από χαμηλές περιεκτικότητες γενικά και σιγά σιγά ανεβαίνετε. Για αντιγήρανση επιλέγετε προϊόντα με έως και 20% γλυκολικό οξύ. Και μείνετε πιστή στην τακτική χρήση για να δείτε αποτελέσματα.

Αποφύγετε τους ερεθισμούς

Για 24 έως και 72 ώρες πριν το χημικό peeling, αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί, το scrub, το λέιζερ και τη χρήση άλλων οξέων, γιατί μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα σας.

Μην το παρακάνετε με την προετοιμασία

Για την σωστή εφαρμογή του peeling, αρκεί το δέρμα σας να είναι καθαρό από μακιγιάζ και λιπαρότητα. Δεν χρειάζεται βαθύ scrub ή τόνερ, γιατί μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί.

Επιλέξτε ήπια προϊόντα μετά το peeling

Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ή ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, αρκούν για την περιποίηση της επιδερμίδας που λόγω του peeling είναι αρκετά ευαίσθητη για να εκτεθεί σε άλλα προϊόντα.

Όχι στο συνδυασμό των οξέων

Για 2 έως 3 μέρες μετά το peeling, αποφύγετε προϊόντα με ρετινόλη, βιταμίνη C ή οξέα.

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: