Το φυσικό συστατικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα

Δεν βρίσκεται τυχαία σε πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Νίνα Μουσούρη 21 Ιουν. 24
Το φυσικό συστατικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα

Πολλές φορές τα μεγαλύτερα μυστικά ομορφιάς βρίσκονται στην φύση. Έχοντας δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδα μας, αυτό το γνωρίζουμε καλά πλέον. Κάπως έτσι, λοιπόν, καθώς για όλες μας ο στόχος είναι η νεανική και φρέσκια επιδερμίδα, δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε και σε ένα ακόμα θαυματουργό στοιχείο της φύσης που αξίζει να υπάρχει στη ρουτίνα μας. Ποιο είναι αυτό; Ο λόγος για την πρόπολη.

Πρόκειται για μια ουσία, η οποία παράγεται από τις μέλισσες στην κυψέλη για να βοηθήσει στην προστασία του μελιού. Χαρακτηριστικά ονομάζεται “κόλλα μελισσών” επειδή οι μέλισσες τη χρησιμοποιούν σαν σφραγιστικό για να κρατηθεί το πολύτιμο εσωτερικό της κυψέλης ασφαλές από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες. Πώς δρα, όμως, στη φροντίδα του δέρματος και γιατί είναι σημαντικό; Είναι ένα στοιχείο με αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση που συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμιση των ελεύθερων ριζών. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα οφέλη της πρόπολης εξαρτώνται από το πού και πώς προέρχεται. Συγκεκριμένα εξαρτάται από τα είδη των μελισσών, τις διαθέσιμες βοτανικές πηγές και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πρόπολη:
Ένα δραστικό συστατικό στη φροντίδα του δέρματος

Κι όμως, υπάρχει πραγματικά λόγος που η πρόπολη βρίσκεται σε αρκετά skincare προϊόντα, ενώ στις ανατολικές αγορές είναι εδώ και αρκετά χρόνια ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό. Συγκεκριμένα μιλάμε για φυσικό στοιχείο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας μας χάρη στα ισχυρά θρεπτικά συστατικά που του παρέχει. Πιο αναλυτικά μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της δερματικής βλάβης και της γήρανσης.

Εξαιτίας της υψηλής αντιοξειδωτικής της δράσης, φαίνεται ότι η πρόπολη έχει προστατευτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα.

Boost στην παραγωγή κολλαγόνου

Καθώς με το πέρασμα των ετών η φυσική μας παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, είναι σημαντικό να επιλέγουμε στοιχεία, όπως η πρόπολη, που το ενισχύουν.

Ιστορικά, η πρόπολη της μέλισσας έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πληγών. Φυσικά αποδεικνύεται ότι υπάρχει σημαντικός λόγος γι’ αυτό καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόπολη βοηθά στη βελτίωση της διαδικασίας επούλωσης των πληγών με πολλούς τρόπους συμπεριλαμβανομένου της δημιουργίας βιοφίλμ πάνω από το τραύμα και τις αντιφλεγμονώδεις ικανότητές της. Παράλληλα σύμφωνα και με άλλες έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι η πρόπολη, βοηθά στην αναγέννηση και την τόνωση της ανάπτυξης των ιστών ρυθμίζοντας τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου που παίζει καθοριστικό ρόλο για να έχουμε νεανική επιδερμίδα, αφού αυτή είναι η δομική πρωτεΐνη του δέρματός που μας κάνει να δείχνουμε νεανική, σφριγηλή και ανυψωμένη.

2 δραστικές κρέμες προσώπου με πρόπολη:

νεανικό δέρμα

 

Ελαφριά κρέμα για έντονη ενυδάτωση επιδερμίδας, Propolis Light Cream, COSRX.

νεανικό δέρμα

 

Αναπλαστική κρέμα προσώπου, Propolis, Apivita, (σε φαρμακεία και επιλεγμένα καταστήματα).

 

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT