Για πόση ώρα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας κατά τη διαδικασία του καθαρισμού;

Βάλε timer και δώσε στην επιδερμίδα σου η φροντίδα που της αξίζει.

Νίνα Μουσούρη 31 Μαΐ. 23
Για πόση ώρα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας κατά τη διαδικασία του καθαρισμού;

Σίγουρα το να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο. Το πλύσιμο του προσώπου μας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Έχετε σκεφτεί για παράδειγμα για πόση ώρα πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία;

Κι όμως,  ο ιδανικός χρόνος είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας για 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την πιστοποιημένη δερματολόγο Divya Shokeen, M.D., FAAD, αυτός είναι αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία του πλυσίματος για να αφαιρέσουμε τους ρύπους, τα υπολείμματα από το μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει «εγκλωβιστεί» στην επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίχως να στεγνώσει υπερβολικά το δέρμα μας.

Δεν ξεχνάμε!

Σε περίπτωση που κάνουμε διπλό καθαρισμό, χρησιμοποιώντας πρώτα ένα έλαιο καθαρισμού και στη συνέχεια ένα καθαριστικό προϊόν με βάση το νερό, τα 30 δευτερόλεπτα για το πλύσιμο της επιδερμίδας μας αρκούν. Από την άλλη αν χρησιμοποιούμε απλά ένα καθαριστικό για να αφαιρέσουμε τα πάντα, κάνουμε ένα μασάζ στο δέρμα μας για περίπου ένα λεπτό. Έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε τον καθαρισμό όπως πρέπει.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αν χρησιμοποιούμε ένα ενεργό καθαριστικό με συστατικά όπως AHA ή BHA , τότε θα πρέπει να τα κρατήσουμε στην επιδερμίδα μας για 60 δευτερόλεπτα για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα συστατικά ενεργούν στο δέρμα μας όπως πρέπει.

πλένουμε το πρόσωπό

Extra tips για τον σωστό καθαρισμό

Για όσες από εμάς έχουμε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή έχουμε τάση για ροδόχρους ακμή, φροντίζουμε να επιλέγουμε απαλά προϊόντα καθαρισμού και πλένουμε το πρόσωπό μας για μία φορά την ημέρα μόνο. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό γιατί αυτό θα ερεθίσει κι άλλο την επιδερμίδα μας. Τέλος,  πάντα μετά το πλύσιμο της επιδερμίδας μας φροντίζουμε να ενυδατώσουμε καλά το πρόσωπό μας.

Cover photo: iStock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT