Η λύση για επίπεδη κοιλιά & καλλίγραμμα πόδια

Η τεχνική που αγαπά και επαναχρησιμοποιεί το δικό μας λίπος για νεανικό δέρμα και ελκυστικό σώμα.

Elle 13 Νοε. 19
Η λύση για επίπεδη κοιλιά & καλλίγραμμα πόδια

Φωτογράφος: Francois Deconinck

Το λίπος που βρίσκεται στο σώμα μας δεν είναι πάντα κατανεμημένο με τρόπο που μας κολακεύει, ενώ το τοπικό πάχος είναι δύσκολο να φύγει μόνο με γυμναστική και διατροφή. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η λιπογλυπτική. Πρόκειται για την εξελιγμένη μορφή της λιποαναρρόφησης. Στοχεύει στη «σμίλευση» σε πρόσωπο και σώμα, εξαλείφοντας το λίπος τοπικά. Η επέμβαση πραγματοποιείται από πλαστικούς χειρουργούς, με σκοπό να αφαιρέσουν το λίπος από τα σημεία στα οποία περισσεύει και να το επανατοποθετήσουν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χρειάζεται.

«Με λιποαναρρόφηση λαμβάνεται ποσότητα λίπους, το οποίο υφίσταται επεξεργασία και επανεισάγεται στο σώμα, επιτυγχάνοντας βελτίωση της όψης, του όγκου, του σχήματος και της υφής, σε πρόσωπο και σώμα. Ανάλογα με το περιστατικό μπορούμε να επιτύχουμε αποτελέσματα σε full body με γενική αναισθησία ή τοπικά με τοπική αναισθησία ή μέθη», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο Υγεία, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Η διαδικασία
Το λίπος λαμβάνεται συνήθως από περιοχές όπου υπάρχει περίσσεια, όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η πλάτη, οι βραχίονες, η υπερηβική περιοχή κ.ά. Αφού υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία, μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σε:
-Γλουτούς για αύξηση μεγέθους, αλλαγή σχήματος ή υφής (Brazilian buttocks)
-Γάμπες προκειμένου να γίνουν πιο καλλίγραμμες
-Στήθος με ή δίχως ενθέματα
-Πρόσωπο (ζυγωματικά, ρινοχειλικές αύλακες, ρυτίδες θλίψης, περίγραμμα όγκου στα χείλη κοκ.)
-Σε ουλές, μετεγκαυματικές περιοχές, κενά από παλιές λιποαναρροφήσεις
-Όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου να διορθωθούν ατέλειες καθώς και για σμίλευση των περιοχών

Τι να περιμένουμε
Όπως αναφέρει η ειδικός, η αυτόλογη λιπομεταφορά δρα αναπλαστικά σε μετεγχειρητικές παλαιές ουλές ή μετεγκαυματικές περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί μαζί με τα λιποκύτταρα υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων. Στα «υπέρ» της μεθόδου συγκαταλέγεται το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό, οπότε εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα αλλεργίας. «Η λιπομεταφορά εφαρμόζεται σε νοσοκομείο, διαρκεί έως και 2 ώρες -ανάλογα με το περιστατικό- και δεν απαιτείται νοσηλεία. Είναι μια ασφαλής μέθοδος, με ελάχιστες εκχυμώσεις και το μετεγχειρητικό οίδημα διαρκεί για λίγες ημέρες. Η μέθοδος αντενδείκνυται σε πολύ λεπτά άτομα, με ανυπαρξία λίπους και σε εκείνα με σοβαρά προβλήματα υγείας», επισημαίνει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση (1-2 ημέρες). Η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 5 έως και περισσότερο από 10 χρόνια, εφόσον το βάρος παραμένει σταθερό, ακολουθούμε υγιεινή διατροφή και ασκούμαστε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT