Πώς θα ξέρω πως αυτό είναι το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για τον τύπο της επιδερμίδας μου;

Κι όμως υπάρχει το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για το τύπο της επιδερμίδας μας.

ELLE Team 29 Ιουν. 22
Πώς θα ξέρω πως αυτό είναι το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για τον τύπο της επιδερμίδας μου;

Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά steps σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από όλη τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τους ρύπους που πιθανώς έχει συσσωρευτεί στο πρόσωπό μας με την πάροδο του χρόνου. Έχοντας αυτό κατά νου, βοηθά να αποκτήσουμε ένα καλό καθαριστικό προσώπου ως μέρος της βασικής αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε κάτι: τα προϊόντα που επιλέγουμε για τη περιποίηση του προσώπου πρέπει να είναι αυτά που μας ταιριάζουν. Τα beauty items έχουν διαφορετική επίδραση σε κάθε επιδερμίδα. Δεδομένου λοιπόν ότι κάθε μια από εμάς έχει διαφορετικό τύπο δέρματος, πώς ακριβώς θα αναγνωρίσουμε ποιο είναι το πιο κατάλληλο καθαριστικό προσώπου; Ρωτήσαμε τη Δρ Elaine F. Kung, MD και μάθαμε τα πάντα.

Το καλύτερο προϊόν καθαρισμού για κάθε τύπο δέρματος

Ευαίσθητο δέρμα

Σύμφωνα με την Δρ Kung, «Στατιστικά, οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα χρησιμοποιούν συχνά καθαριστικά χωρίς υγρό σαπούνι ή τζελ», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Η αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας του φραγμού με τη χρήση σκευασμάτων καθαρισμού που αποκαθιστούν την ενυδάτωση του δέρματος, ομαλοποιούν το pH του δέρματος και αποκαθιστούν το μικροβίωμα και τα λιπίδια του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των σημείων και των συμπτωμάτων του ευαίσθητου αντιδραστικού δέρματος όπως η ροδόχρους ακμή».

προϊόν

Ξηρό, ευαίσθητο και επιρρεπές σε εξανθήματα δέρμα

Εάν έχουμε ξηρό, ευαίσθητο και επιρρεπές σε εξάνθημα δέρμα, αναζητάμε καθαριστικά με συστατικά αποκατάστασης του δερματικού φραγμού, όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη. Παράλληλα αποφεύγουμε ερεθιστικά συστατικά όπως αρώματα κλπ.

Ξηρό, ευαίσθητο δέρμα και όχι με τάση ακμής

Η skin expert επισημαίνει: «Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ξηρό και ευαίσθητο χωρίς προβλήματα ακμής, μπορείτε ακόμη και να εξετάσετε το μικκυλιακό νερό και τα έλαια καθαρισμού. Μια κλινική μελέτη έδειξε ότι τέσσερις εβδομάδες χρήσης ενός λαδιού καθαρισμού μείωσαν σημαντικά την ξηρότητα του δέρματος, την απολέπιση, τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τον κνησμό λόγω σημαντικής μείωσης της διαεπιδερμικής απώλειας νερού».

Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής

«Αν και υπάρχει μια τεράστια τάση προς τα καθαριστικά απολέπισης ως ένα δημοφιλές προϊόν για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής και για σκοπούς αντιγήρανσης, μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει πιο φλεγμονώδη ακμή, ερυθρότητα και δερματικές εξάρσεις», λέει χαρακτηριστικά η Δρ Elaine F. Kung και συνεχίζει: «Συνιστώ σε όσες έχουν λιπαρό δέρμα με τάση ακμής να σκεφτούν τα καθαριστικά με συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ, θείο, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή καθαριστικά νιασιναμίδης. Ωστόσο, δεν συνιστώ απαραίτητα να τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα, ειδικά αν η περιποίηση της επιδερμίδας τους περιλαμβάνει επίσης άλλα δυνητικά ερεθιστικά προϊόντα όπως τα ρετινοειδή. Αντίθετα, συνιστώ σε όσες έχουν αυτό τον τύπο δέρματος να εξακολουθούν να έχουν ένα απαλό καθαριστικό δέρματος χωρίς χημικές ουσίες απολέπισης για να το χρησιμοποιούν σε περίπτωση που τα προϊόντα ελέγχου της λιπαρότητας γίνουν δυσανεκτικά».

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: