Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Η απάντηση των ειδικών.

Νίνα Μουσούρη 16 Απρ. 24
Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς ξέρουμε ότι ένα από τα βασικά steps για να έχουμε υγιή μαλλιά, είναι να μην παραλείπουμε το τακτικό κούρεμά τους. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως, είναι το πόσο συχνά πρέπει να ακολουθούμε τη διαδικασία φρεσκαρίσματος του haircut μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι ειδικοί έχουν την απάντηση για εμάς.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα μαλλιά μας “μιλούν” από μόνα τους. Εάν για παράδειγμα είναι ξηρά στην υφή και ξεχωρίζουν οι ταλαιπωρημένες και σπασμένες άκρες τους, τότε ξεκάθαρα χρειάζονται ένα κούρεμα, διαφορετικά όσο τα αφήνουμε τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Φυσικά αυτό το φαινόμενο είναι πιο συχνό για όσες από εμάς βάφουμε συχνά τα μαλλιά μας και για όσες κάνουμε καθημερινό styling, χρησιμοποιώντας tools που εκπέμπουν θερμότητα καθώς η ζέστη αφυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει αρκετά πιο εύθραυστα δίχως ελαστικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα ελαφρύ καθάρισμα μια φορά το μήνα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Διαφορετικά μια φορά κάθε 2-3 μήνες είναι ένας καλό μέσος όρος χρονικού διαστήματος για να κόβουμε ελαφρώς τις άκρες των μαλλιών μας και να έχουμε συνολικά ένα πιο υγείες hair-look.

μαλλιά

Beauty Note: Εννοείται πως και ο τύπος του κάθε κουρέματος παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να γίνεται η ανανέωση. Για παράδειγμα ένα pixie κούρεμα και ορισμένα bob haircuts, ξεκάθαρα απαιτούν ανανέωση κάθε μήνα για να διατηρήσουν το σχήμα τους ακριβώς όπως πρέπει και να μην χάσουν τον τύπο τους. Ποια είναι τα συμπεράσματα, λοιπόν; Σε γενικές γραμμές όταν μιλάμε για ένα απλό κούρεμα και τα μαλλιά μας δεν δέχονται συχνή τεχνική επεξεργασία και καθημερινό styling, μια φορά κάθε με 2 με 3 μήνες, είναι αρκετή. Διαφορετικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που απαιτείται ένα ελαφρύ κόψιμο μια φορά το μήνα προκειμένου να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT