Τα πρώτα κρύα είναι εδώ! 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για τη skincare ρουτίνα σου

Έτσι θα δώσεις στην επιδερμίδα σου τη φροντίδα που έχει ανάγκη.

Νίνα Μουσούρη 19 Νοε. 23
Τα πρώτα κρύα είναι εδώ! 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για τη skincare ρουτίνα σου

Ακόμα κι αν ακολουθούμε μια πολύ συγκεκριμένη beauty ρουτίνα για τη καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας, μπορεί πολλές φορές να χρειαστεί να κάνουμε μερικές αλλαγές. Έτσι, όταν ο καιρός γίνεται κρύος πρέπει να δώσουμε έμφαση σε κάποιους συγκεκριμένους “κανόνες” ομορφιάς. Σίγουρα τα βασικά steps παραμένουν ίδια (καθαριστικό, τόνερ, οροί και ενυδατική κρέμα), όμως οι φόρμουλες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε αλλά και η συχνότητα που τα εφαρμόζουμε είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών

Την πιο ψυχρή περίοδο του χρόνου, η επιδερμίδα μας χρειάζεται extra υγρασία και προστασία. Μάλιστα, η αποφυγή κάποιων συγκεκριμένων λαθών είναι σωτήρια για το δέρμα μας, καθώς αν υποκύψουμε σε αυτά μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες με την ξηρότητα και οι λεπτές γραμμές να φαίνονται ακόμα πιο έντονες. Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά; Θα σου πούμε αμέσως!

1ο λάθος: Ξεχνάμε την απολέπιση

Πολλές από εμάς αισθανόμαστε αρκετά ξηρή την επιδερμίδα μας το χειμώνα και χρησιμοποιούμε κρέμες και λοσιόν. Ωστόσο, ακόμα και τότε εξακολουθεί η επιδερμίδα μας να είναι ξηρή. Αυτό συμβαίνει γιατί παράγεται υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος. Έτσι, το χειμώνα είναι απαραίτητο να κάνουμε περισσότερη απολέπιση για να αφαιρούμε το υπερβολικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, πριν εφαρμόσουμε την κρέμα και τη λοσιόν μας.

2o λάθος: Χρησιμοποιούμε τη λάθος ενυδατική κρέμα

Οι ενυδατικές κρέμες είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη περιποίηση της επιδερμίδας, είτε μιλάμε για πολύ ζεστή περίοδο ή για παγωμένο κρύο. Ωστόσο, ο τύπος της ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιούμε μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ανάλογα με τις εποχές.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ορούς με βάση το νερό ακριβώς πριν βγουν έξω στο κρύο καιρό, μόνο εάν χρησιμοποιήσουμε από πάνω μια πιο βαριά κρέμα ή λοσιόν που περιέχει βούτυρα και έλαια. Η κρέμα θα βοηθήσει να σφραγίσει την υγρασία του δέρματος και να το προστατεύσει από τους ερεθισμούς.

Τα συστατικά σε κρέμες που βοηθούν στην προστασία του δέρματός μας από τις φθορές του χειμώνα είναι η φυτική γλυκερίνη, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο, το λάδι αβοκάντο και άλλα φυτικά έλαια. Ωστόσο, σε αυτό το κανόνα, υπάρχει και μια εξαίρεση.Οι γυναίκες με λιπαρή/επιρρεπή σε ακμή επιδερμίδα πρέπει να αποφεύγουν τα βαριά έλαια στο δέρμα τους το χειμώνα. Όσες έχουν αυτό τύπο επιδερμίδας έχουν ήδη αρκετό λάδι στο δέρμα τους για να το προστατεύουν φυσικά το χειμώνα.

Σε κάθε περίπτωση όταν χρησιμοποιούμε ορούς και mists με βάση το νερό πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχει απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα μας πριν βγούμε έξω στο κρύο, διαφορετικά θα παγώσουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

3ο λάθος: Δεν φοράμε αντηλιακό

Πολλές από εμάς το χειμώνα χρησιμοποιούμε πιο έντονα προϊόντα περιποίησης, όπως αυτά με άλφα υδροξυοξέα, τα οποία απολεπίζουν το δέρμα. Έτσι, μετά από διαδικασίες απολέπισης, θα πρέπει να προστατεύσουμε το δέρμα από την υπερμελάγχρωση και τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο.

Όλες μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και το χειμώνα η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία και οι επιπτώσεις της στο δέρμα, δεν γνωρίζουν από εποχές.

4ο λάθος: Μπάνιο με πολύ ζεστό νερό

Είναι πολύ ωραίο να γυρίζουμε από το κρύο και μπαίνοντας στο σπίτι να κάνουμε ένα καυτό μπάνιο,  το να μένουμε, όμως, κάτω από το πολύ ζεστό νερό για πολύ ώρα δεν είναι και τόσο καλό για την επιδερμίδας μας. Γιατί; «Τα ζεστά μπάνια μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και να προάγουν την απώλεια νερού από το δέρμα μας», δηλώνει η δερματολόγος , Δρ Patricia Gaile Espinosa,στο MyPsoriasisteam.com και συμβουλεύει: «Αποφύγετε τα μπάνια που είναι πολύ ζεστά. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για το ντους για να αποφύγετε την ξηρότητα του δέρματος. Χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατικές κρέμες μετά το μπάνιο για να κλειδώσετε την υγρασία και για να έχετε καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων».

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: