Κι όμως, αυτή η συνήθεια στο styling καταστρέφει τα μαλλιά μας

Μήπως κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος στο styling των μαλλιών σου;

Νίνα Μουσούρη 07 Δεκ. 22
Κι όμως, αυτή η συνήθεια στο styling καταστρέφει τα μαλλιά μας

Όταν αισθανόμαστε ότι το hair-look μας είναι άτονο, θαμπό και ξηρό, συχνά πιστεύουμε ότι ευθύνονται τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιούμε. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν και πολλές άλλες συνήθειες που αποδυναμώνουν τα μαλλιά μας: Το επαναλαμβανόμενο λούσιμο, το βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά, το στέγνωμα και η συχνή χρήση θερμικών εργαλείων επιβαρύνουν τη συνολική εικόνα των hair-looks μας. Ωστόσο, ο κομμωτής, Tom Smith, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αποκάλυψε και μια ακόμα καταστροφική συνήθεια που όλες έχουμε και χωρίς να το καταλάβουμε αλλοιώνουμε την ποιότητα των μαλλιών μας.

Αφορά στη χρήση εργαλείων που εκπέμπουν θερμότητα πάνω σε ήδη φορμαρισμένα μαλλιά. Μπορεί αυτή η τεχνική να συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου και να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι καθημερινά έχουμε άψογο hair-look, όμως, σε βάθος χρόνου η εφαρμογή θερμότητας σε μαλλιά που έχουν ήδη φορμαριστεί με θερμότητα, καταστρέφει τις ίνες και οδηγεί σε ξηρό και εύθραυστο αποτέλεσμα. Είναι γνωστός, άλλωστε, ο κανόνας των κομμωτών για τα ζεστά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, ο οποίος λέει να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα περάσματα με θερμότητα στα μαλλιά μας.

Πως μπορείς να φρεσκάρεις το styling σου χωρίς θερμότητα

Επειδή υπάρχουν και μερικές ημέρες όπου δεν υπάρχει χρόνος για να ακολουθήσουμε όλα τα steps που θα φρεσκάρουν το hair-look μας: λούσιμο, στέγνωμα και styling.Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε. Λίγο λάδι στις άκρες, μια μικρή δόση ξηρού σαμπουάν και λίγο spray για όγκο και styling θα χαρίσουν κίνηση και ζωντάνια στα ήδη στυλιζαρισμένα μας μαλλιά.

Cover photo: IMAXtree

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT