Έλαιο τριαντάφυλλου: Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα μας;

Μήπως το έλαιο τριαντάφυλλου είναι το συστατικό που λείπει από την skincare ρουτίνα σου;

ELLE Team 10 Οκτ. 21
Έλαιο τριαντάφυλλου: Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα μας;
Cover photo:@annamaradan

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε ότι τα φυσικά έλαια έχουν ευεργετική δράση στην skincare ρουτίνα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς σήμερα θέλουμε να σου μιλήσουμε για το έλαιο τριαντάφυλλου και για τα οφέλη που έχει τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα μας.

Πως το έλαιο τριαντάφυλλου φτάνει στα χέρια μας;

Το έλαιο τριαντάφυλλου είναι ένα φυτικό έλαιο που λαμβάνεται από τον ακανθώδη θάμνο, ο οποίος είναι γνωστός και ως τριαντάφυλλο μόσχου.To τριαντάφυλλο που καλλιεργείται κυρίως στις πεδιάδες της Χιλής – εισήχθη τον 16ο αιώνα από τους Ισπανούς κατακτητές και σήμερα, η χώρα είναι ο κύριος παγκόσμιος προμηθευτής. Aπό τους σπόρους του, που γίνεται η συγκομιδή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, λαμβάνεται το φυτικό έλαιο μέσω μιας διαδικασίας ψυχρής έκθλιψης. Εσύ γνώριζες ότι για να παραχθεί 1 κιλό λάδι, χρειαζόμαστε 50 κιλά σπόρους;

τριαντάφυλλου

Ποια είναι τα οφέλη του τριαντάφυλλου για το δέρμα;

Για το πρόσωπο:

Το έλαιο από τριαντάφυλλο είναι ιδανικό για τη θρέψη του ξηρού και ευαίσθητου δέρματος. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα 3, 6 και 9), αυτό το φυτικό έλαιο έχει εξαιρετικές ιδιότητες αναγέννησης, επιδιόρθωσης και αναδόμησης. Επιπλέον, ο πλούτος του σε βιταμίνες Ε και βήτα-καροτίνες χαρίζει μαλακτικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Έτσι επιβραδύνει την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων άλλα και σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Για το σώμα:

Χάρη στις ιδιότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, το έλαιο τριαντάφυλλου βοηθά στην επούλωση και τη μείωση εμφάνισης ουλών και ραγάδων. Επιπλέον το έλαιο τριαντάφυλλου στο δέρμα, είναι γνωστό για τα οφέλη αποκατάστασής της επιδερμίδας όταν πρόκειται για σε ένα ηλιακό έγκαυμα ή μια περιοχή που έχει στεγνώσει από το κρύο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: