Τι να κάνω για τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο;

Ο γιατρός εξηγεί ποιες είναι οι ενδείξεις της θεραπείας με laser και πώς μάχεται τις ρυτίδες.

Elle 24 Οκτ. 19
Τι να κάνω για τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο;
LANCRENON SYLVIE

Φωτογράφος: Sylvie Lancrenon

Η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά γύρω στα 25, αλλά οι ρυτίδες και οι γραμμές αρχίζουν και φαίνονται κυρίως μετά τα 35. Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, η θεραπεία με το λέιζερ pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές, που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές, όπως, για παράδειγμα, τις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος, να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή από τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

Το μπότοξ, βέβαια, δεν παύει να είναι ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής για την άμεση βελτίωση των λεπτών γραμμών, ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τις ενέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να επιλέξουν τη θεραπεία Erbium Pixel Laser.

Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές. Ο Δρ Γαϊτάνης λέει: «Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη. Ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Επιπλέον, λόγω της αφαίρεσης της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας, πετυχαίνει – εκτός από τη λείανση των λεπτών γραμμών – να μειώσει τους πόρους και να δώσει στο πρόσωπο μία πιο νεανική και σφριγηλή όψη».

Τι να περιμένουμε μετά τη θεραπεία laser;

Μετά τη συνεδρία ίσως προκληθεί ερυθρότητα την πρώτη μέρα. Την επομένη μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up και η ερυθρότητα υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες. Το σημαντικό είναι ότι μετά την εφαρμογή είναι δυνατή η άμεση επιστροφή στην εργασία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Απαραίτητη είναι η αντιηλιακή προστασία, όπως και η χρήση ενυδατικής κρέμας, καθώς η θεραπεία μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται με το laser;

Συνήθως χρειάζονται 2-3 επαναλήψεις ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT