Τι να προσέχεις πριν κάνεις ενέσιμα στο πρόσωπό σου

Θεραπεία κατά των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία... Μπορεί το δέρμα σου να μην ξεφλουδίσει μετά, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που μειώνουν ακόμα και την εμφάνιση μελανιάς.

Elle 19 Νοε. 19
Τι να προσέχεις πριν κάνεις ενέσιμα στο πρόσωπό σου

Φωτογράφος: Justin Cooper PTY LTD

Ένα από τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι ενέσιμες θεραπείες στο ιατρείο είναι ότι δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό ή το δερματολόγο σας. Ωστόσο υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες για παρενέργειες μετά την εφαρμογή των θεραπειών, αλλά και να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εξηγεί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις πριν από το ραντεβού σου για ενέσιμες θεραπείες. Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως τις ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης που λειαίνουν τις ρυτίδες έκφρασης και το υαλουρονικό οξύ που γεμίζει ρυτίδες, βαθιές γραμμές και ουλές αλλά και δίνει όγκο στα ζυγωματικά και τα χείλη. Οι οδηγίες είναι οι παρακάτω:

Μήπως παίρνεις ασπιρίνη; Συζήτησε με το γιατρό σου το λόγο που τη λαμβάνεις. Η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη και άλλα αντίστοιχα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης μελανιάς, γι’ αυτό οι γιατροί προτείνουν να αποφύγετε τη λήψη τους αν δεν είναι απαραίτητη, μία εβδομάδα πριν το ραντεβού σας στο ιατρείο.

Αποχή από το γυμναστήριο την ίδια μέρα: Η άσκηση μέσα στο ίδιο 24ωρο που θα κάνεις την ενέσιμη θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει μώλωπες ή να επηρεάσει την εικόνα, αλλά και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ: Ενδέχεται να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης μελανιάς ή κοκκινίλας.

Δώσε χρόνο στην αποθεραπεία σου. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για να κάνεις μια ενέσιμη θεραπεία είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από ένα γεγονός, καθώς περίπου τόσο διάστημα απαιτείται για να υποχωρήσουν τυχόν μελανιές. Ειδικότερα, ο πλαστικός χειρουργός κ. Γαϊτάνης αναφέρει: «Μην προγραμματίζετε κάποιο μεγάλο σημαντικό κοινωνικό γεγονός αμέσως μετά το ραντεβού με τον γιατρό σας. Αφήστε περίπου τέσσερις ημέρες με μία εβδομάδα για να εξασθενήσουν τυχόν παρενέργειες και να έχετε το τελικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT