Αυτό το βήμα στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να μας χαρίσει άψογη επιδερμίδα

Αν δεν το έχεις εντάξει ήδη στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, τότε ίσως ήρθε η στιγμή για να το κάνεις!

Νίνα Μουσούρη 21 Ιουλ. 23
Αυτό το βήμα στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να μας χαρίσει άψογη επιδερμίδα

Όσο τα χρόνια περνούν και καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε φυσικά την υγρασία και τα έλαια της επιδερμίδας μας. Κάπως έτσι το δέρμα  μας γίνεται πιο ξηρό και αυτός είναι ένας από τους λόγους για να σχηματιστούν ρυτίδες. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Ένας από τους τρόπους για να σταθούμε ενάντια σε αυτό το φαινόμενο είναι να μείνουμε πιστές στη συχνή ενυδάτωση, τόσο χρησιμοποιώντας τα σωστά beauty προϊόντα, αλλά και με τη συχνή κατανάλωση νερού. Μάλιστα, υπάρχει ένα στοιχείο που όταν υπάρχει στη ρουτίνα ομορφιάς μας, σύμφωνα με τους δερματολόγους, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Ποιο είναι αυτό; Ο λόγος για το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι πολύ δραστικό στοιχείο για κάθε ρουτίνα περιποίησης που στοχεύει στην αντιγήρανση.

Γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι σημαντικό για μια ρουτίνα αντιγήρανσης και πώς δρα ακριβώς;

Το σώμα μας παράγει φυσικά υαλουρονικό οξύ, καθώς πρόκειται για μια ουσία που βρίσκεται στο δέρμα, τα μάτια και τους συνδετικούς ιστούς. Ο σκοπός του υαλουρονικού οξέος είναι να συγκρατεί το νερό και να διατηρεί αυτές τις περιοχές ενυδατωμένες για να λειτουργούν σωστά. Έτσι, αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συχνά και ως κύριο συστατικό σε ορούς, ενέσεις, ενυδατικές κρέμες, primer, κ.λ.π αφού έχει την ικανότητα να ενυδατώνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας. Όταν, λοιπόν, εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των ρυτίδων και έχει τη δυνατότητα να δώσει στο δέρμα μας μια πιο νεανική λάμψη και πιο απαλή αίσθηση.

ρουτίνα ομορφιάς

Pexels

Η κορυφαία λειτουργία του υαλουρονικού οξέος είναι να παράγει, να διατηρεί και να προσθέτει διάρκεια στην υγρασία του δέρματος, ενισχύοντας έτσι τον φραγμό της επιδερμίδας, ο οποίος προάγει τη βέλτιστη ανανέωση του δέρματος, την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, αλλά και τη βελτίωση της υφής και τη γενική επούλωση, θρέψη του δέρματος. Έτσι, όταν μιλάμε για ρουτίνα αντιγήρανσης, το υαλουρονικό οξύ έχει αξιοσημείωτα οφέλη αφού προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση. Η ύπαρξη αυτού του στοιχείου στη ρουτίνα μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας, στην ομαλή υφή, στον τόνο και στη λάμψη του δέρματός μας.

Πότε να το χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα μας και πόσο συχνά;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους το υαλουρονικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται ως ορός προσώπου το βράδυ μετά τον καθαρισμό, με ένα απαλό καθαριστικό με ισορροπημένο pH, και πριν από την εφαρμογή μιας παχύρευστης ενυδατικής κρέμας, που κλειδώσει την υγρασία στο δέρμα, για να μπορέσουν να δράσουν τα προϊόντα συνολικά όσο εμείς κοιμόμαστε.

Καθώς το δέρμα μας, για να λειτουργεί σωστά, εξαρτάται τόσο από το νερό όσο και από την ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε να παραμένει ενυδατωμένο για να μπορεί να εκτελεί τις προστατευτικές του λειτουργίες. Αναρωτιέσαι, ωστόσο γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται στο δέρμα τη νύχτα; Η διαπερατότητα της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το πρωί, και έτσι κάθε στοιχείο διεισδύει καλύτερα στο δέρμα. Με αυτό το τρόπο το υαλουρονικό οξύ συνεχίζει να προσελκύει νερό προς το μέρος του, για να είναι έτσι πιο καλά ενυδατωμένο και να παραμένει ανθεκτικό και υγιές.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT