Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τη Σέριλ Κρόου

Απορίες, αλλά και θαυμασμό για την ψυχική της δύναμη, προκαλεί η ανακοίνωση της διάσημης τραγουδίστριας ότι διαγνώστηκε με καλοήθεια στον εγκέφαλο.

Elle 10 Ιουν. 12
Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τη Σέριλ Κρόου

Το τελευταίο διάστημα ξεχνούσε ολοένα και πιο συχνά στις συναυλίες της τους στίχους τραγουδιών που είχε γράψει η ίδια. Την απάντηση για το τι της συμβαίνει έδωσαν οι γιατροί που την υπέβαλαν σε μια σειρά εξετάσεων. Έπειτα από μια μαγνητική τομογραφία οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια πάσχει από μηνιγγίωμα, μια μορφή καλοήθους όγκου στον εγκέφαλο.

«Δεν έχω μιλήσει αρκετά γι' αυτό. Το Νοέμβριο ανακάλυψα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο. Όμως είναι καλοήθης, γι' αυτό δεν πρέπει να ανησυχώ» δήλωσε πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα Las Vegas Review. Μάλιστα, για να καθησυχάσει τους ανήσυχους θαυμαστές της, η 50χρονη καλλιτέχνιδα και νικήτρια εννέα βραβείων Grammy έσπευσε αργότερα να αναφέρει στο λογαριασμό της στο Facebook: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι είμαι καλά. Νιώθω υγιής και πολύ χαρούμενη και περνάω όμορφα στις συναυλίες με τη νέα μου μπάντα». Μέσα σε λίγη ώρα έλαβε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, από ανθρώπους που της έδωσαν κουράγιο για δεύτερη φορά, καθώς πριν από έξι χρόνια η Σέριλ Κρόου είχε έρθει αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, δοκιμασία από την οποία βγήκε νικήτρια.

Πόσο σοβαρό είναι;
Μπορεί η πάθηση που αντιμετωπίζει η γνωστή καλλιτέχνιδα να εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 40-50 ετών, όμως δεν λείπουν οι περιπτώσεις που παρουσιάζεται και σε νέους ανθρώπους. Όπως εξηγεί η Σαββούλα Μάλλιου, ειδική παθολόγος-ογκολόγος, «το μηνιγγίωμα είναι τις περισσότερες φορές καλοήθης όγκος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Λόγω της θέσης του -αναπτύσσεται στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο- ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και να συμπιέσει άλλους ιστούς μεγαλώνοντας. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πονοκέφαλος, σπασμοί, προβλήματα στην όραση και την ακοή, αλλά και απώλεια μνήμης». Σύμφωνα με τη γιατρό, οι κυριότερες αιτίες εμφάνισης της πάθησης είναι γενετικοί, περιβαλλοντικοί, ενώ μπορεί να είναι και άγνωστοι. Η θεραπεία συχνά γίνεται χειρουργικά, όταν ο όγκος αναπτυχθεί, αλλά μέχρι ένα βαθμό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και με φάρμακα.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT