3 τοξικά χαρακτηριστικά που είναι «λυτρωτικά» για μία σχέση

Κάποια πράγματα τα έχουμε στο μυαλό μας ως τοξικά και αρνητικά. Ποια είναι όμως τελικά, η αλήθεια στις σχέσεις;

Elle 27 Ιαν. 22
3 τοξικά χαρακτηριστικά που είναι «λυτρωτικά» για μία σχέση

Ήθελα να γράψω για θέματα που είναι σημαντικά στις σχέσεις, αλλά είναι πιο δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις—πράγματα όπως ο ρόλος του τσακωμού, το να πληγώνεις ο ένας τα συναισθήματα του άλλου, να αντιμετωπίζεις τη δυσαρέσκεια ή να νιώθεις την περιστασιακή έλξη για άλλους ανθρώπους. Αυτά είναι φυσιολογικά, καθημερινά θέματα σχέσεων για τα οποία δεν συζητιούνται γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς για κουτάβια και ηλιοβασιλέματα.

Άφησε κάποιες συγκρούσεις να μείνουν άλυτες.

Τα επιτυχημένα ζευγάρια αποδέχονται και κατανοούν ότι κάποια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, ότι πάντα θα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν τους αρέσουν στον σύντροφό τους ή πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν – όλα αυτά είναι εντάξει. Δεν χρειάζεται να νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε κάποιον για να τον αγαπήσετε. Και δεν πρέπει να αφήσετε κάποιες διαφωνίες να εμποδίσουν την κατά τα άλλα μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση.

Μερικές φορές, η προσπάθεια επίλυσης μιας σύγκρουσης μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα διορθώνει. Μερικές μάχες απλά δεν αξίζει να τις πολεμήσεις. Και μερικές φορές, η πιο βέλτιστη στρατηγική σχέσης είναι αυτή του live and let live.

Διάβασε τα άλλα δύο στο bestofyou.gr.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: