5 σημάδια πως ο πρώην σου σε θέλει ακόμα!

Το να προσποιείσαι είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης κι αυτός. Και ένας ερωτευμένος πρώην τον έχει ανάγκη!

Elle 19 Μαΐ. 22
5 σημάδια πως ο πρώην σου σε θέλει ακόμα!

Η επόμενη μέρα από το τέλος μιας σχέσης είναι πάντα δυσάρεστη. Όταν ραγίζει από έρωτα η καρδιά σου (πόσο ποιητική σήμερα…!), περνάς μια διαδικασία πένθους, την οποία όλοι διαχειρίζονται διαφορετικά. Εάν ο πρώην σου φαίνεται ακόμα θυμωμένος ή σούπερ χαλαρός με το γεγονός ότι χωρίσατε, ίσως αυτά να είναι σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει ακόμα. Εξηγώ!

Πρώτα και κύρια να αναφέρω πως προτεραιότητα στο οτιδήποτε είσαι εσύ και μόνο εσύ. Εάν χωρίσετε με φιλικούς όρους, τότε είναι λογικό να είστε ο ένας στη ζωή του άλλου με κάποιον τρόπο και να μαθαίνετε ο ένας για τον άλλον. Ακόμα κι αν δεν μιλάτε μεταξύ σας, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα ταλέντο να «παρακολουθούμε» τον άλλο από μια διακριτική απόσταση! Υπάρχουν κάποια στοιχεία που προδίδουν πως σε θέλει ακόμα, όμως είναι σημαντικό να θυμάσαι πως οι άνθρωποι σκεφτόμαστε διαφορετικά και να μην έχεις τις δικές σου αντιδράσεις ως παράδειγμα.

Η Emily Simonian, σύμβουλος γάμου, εξηγεί “Μπορεί κάποιος να μην έχει συνειδητοποιήσει πως δεν έχει ξεπεράσει τον/την πρώην του. Μπορεί όντως να πιστεύει πως είναι σε ένα καλό σημείο επειδή έχει παραμερίσει τα πραγματικά του συναισθήματα και δεν θέλει να ανοίξει αυτό το κουτί”.

Ακολουθούν κάποια σημάδια που δείχνουν πως ο πρώην σου δεν σε έχει ξεπεράσει:

Μοιάζει να παραείναι καλά

Ειδικά αν ήταν μακροχρόνια σχέση και ο πρώην σου «συνέρχεται» πολύ γρήγορα και είναι «τελείως καλά», αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Θέλουν να δείξουν πως τα διαχειρίζονται όλα πλήρως και δεν θέλουν να φανούν ευάλωτοι στο να γυρίσουν πίσω», εξηγεί η Simonian. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει: «Είμαι καλά χωρίς εσένα. Όλα είναι εντάξει. Τίποτα δεν με επηρέασε και ελπίζω να το δεις αυτό και να με πάρεις πίσω».

Είναι πολύ θυμωμένος μαζί σου

«Ο θυμός είναι ένα σημάδι πως υπάρχουν ακόμα κάποια πληγωμένα αισθήματα», λέει η Simonian. Μετά από έναν χωρισμό είναι λογικό οι δυο πλευρές να αισθάνονται θυμό ή μια απέχθεια, ειδικά αν δεν ήταν φιλικός. Όπως και να έχει, αν ο πρώην σου ψάχνεται για καβγάδες χωρίς νόημα ή επιστρέφει σε παλιές σας διαφωνίες, μάλλον σε θέλει. Εάν σε κρίνει υπερβολικά ή κρίνει τα ερωτικά σου, αυτές οι αντιδράσεις είναι ανταγωνιστικές συμπεριφορές που αποδεικνύουν πως ο πρώην σου έχει μια πικρία απέναντί σου.

Διάβασε τα υπόλοιπα σημάδια στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT