5 τρόποι να αυξήσεις την σεξουαλική σου ικανοποίηση σύμφωνα με μία sex therapist

Ποιοι παράγοντες μπορούν να κάνουν την εμπειρία μας ακόμα πιο ευχάριστη;

Elle 03 Απρ. 22
5 τρόποι να αυξήσεις την σεξουαλική σου ικανοποίηση σύμφωνα με μία sex therapist

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που απολαμβάνουν στο έπακρο τις σεξουαλικές τους εμπειρίες, τότε συγχαρητήρια. Αν όμως δυσκολεύεσαι, τότε αυτό το άρθρο μπορεί να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Ως sex therapist, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας του «Why Good Sex Matters» η Nan J. Wise Ph.D, μοιράζεται μαζί μας 5 πολύτιμα μαθήματα που έχει πάρει από τους συμμετέχοντες στην έρευνά της, «τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που έχουν δωρίσει τους οργασμούς τους για την επιστήμη», όπως λέει η ίδια, σχετικά με το πώς να ενισχύσεις την ικανότητά σου να απολαμβάνεις τον ερωτικό σου εαυτό. 

1. Μην κρίνεις τον ερωτικό σου εαυτό ή την ερωτική εμπειρία

Εξασκήσου στη ριζική αυτοαποδοχή. Μάθε να αγαπάς το σώμα σπυ, όπως ακριβώς είναι. «Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα, που αναφέρθηκε από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες στην έρευνά μας. Γίνονται επίσης περίεργοι για τη σεξουαλικότητά τους και εξερευνούν τι τους ερεθίζει», λέει η Wise. Μάθε να αγκαλιάζεις το μοναδικό ερωτικό σου αποτύπωμα όποιο κι αν είναι αυτό. Μάθε τη διαφορά μεταξύ της αυθόρμητης και της ανταποκρινόμενης επιθυμίας και πού βρίσκεσαι στην καμπύλη επιθυμίας. Αφήστε τον εαυτό σου να είναι ακριβώς όπως είναι εκείνη τη στιγμή και άφησε τη στιγνή να είναι όπως ακριβώς είναι. Το σεξ είναι η προθυμία μας να είμαστε σεξουαλικά όντα, όπως κι αν μοιάζει αυτό. Να θυμάσαι πρώτα και κύρια ότι το καλό σεξ σημαίνει να είσαι παρούσα.

sex

2. Συντονίσου

Στρέψε την εστίασή σου προς τα μέσα για να ακούσεις προσεκτικά τι θέλεις και τι λαχταρά το σώμα σου. «Ποιες είναι οι φαντασιώσεις σου; Πώς σου αρέσει να σε αγγίζουν; Γιατί να μην εξερευνήσεις όλες τις περιοχές του σώματός σσυ που μπορούν να σου προσφέρουν ευχαρίστηση; Μάθε τι ευχαριστεί τις αισθήσεις σου και μην ξεχνάς τους ήχους και τις γεύσεις. Σας ενδιαφέρει ίσως να γίνεις πιο ενεργητική ενώ συνήθως είσαι πιο παθητική; Πιο παθητική ενώ είσαι συνήθως πιο δραστήρια; Κάνοντας λεπτές αλλαγές στους συνήθεις ρόλους σου μπορεί να αποκαλύψεις νέους τρόπους με τους οποίους είναι δυαντό να ερεθιστείς», εξηγεί η Wise. Το να δίνεις προσοχή στις αισθήσεις είναι το κλειδί για ένα ευχάριστο σεξ. Εάν το μυαλό σου περιπλανιέται και αρχίσει να μπαίνει σε λειτουργία «θεατή» – να γίνεται στοχευμένο ή συνειδητό – απλώς παρατήρησε το χωρίς να το κρίνεις, άφησε αυτές τις σκέψεις να είναι ακριβώς όπως είναι ενώ επαναφέρεις την προσοχή σου στις αισθήσεις σου.

3. Να είσαι υπομονετική σχετικά με την διέγερση

Όταν θέλεις να έχεις σεξουαλική επαφή, για παράδειγμα, μην ξεκινήσεις έως ότου εσύ ή/και ο σύντροφός σου διεγερθείτε αρκετά. Αφήστε την πράξη να ξεδιπλωθεί χωρίς να βιαστείτε. Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, είναι εξαιρετικά σημαντική για να βιώσετε την ευχαρίστηση του σεξ. Επιβραδύνετε και απολαύστε τις αισθήσεις. Αφήστε τες να κορυφωθούν. Απολαύστε το ταξίδι χωρίς να ανησυχείτε για τον προορισμό.

sex

4. Μείνε συνδεδεμένη με τον σύντροφό σου

Συχνά ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείς με τον άλλο είναι να υπερβείς τις λέξεις. Όπως κάνουν οι νέοι εραστές που ξοδεύουν πολύ χρόνο κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. «Κοίταξε στα μάτια του συντρόφου σου και ανέπνευσε με τον σύντροφό σου ενώ κάθεστε σιωπηλοί. Δες το άτομο που έχεις απέναντί ​​σου, το ον που ερωτεύτηκες. Αγκάλιασε τον σύντροφο σου και κράτησε τον και συγχρονίστε την αναπνοή σας για να συγχρονίσετε και το νευρικό σας σύστημα.Θα δεις πως αυτό λειτουργεί», λέει η Wise. Μάθε πώς να εκμεταλλευτείς τη δύναμη της αναπνοής που καταπολεμά το άγχος και εισχύει τη σύνδεση. Το καλό σεξ είναι σεξ με σύνδεση.

5. Πάρε ρίσκα

Συμφωνα με την sex therapist, «Συχνά διστάζουμε να μιλήσουμε με τους συντρόφους για μέρη του εαυτού μας που πιστεύουμε ότι θα κρίνουν ή ανησυχούμε ότι αν τους πούμε πώς νιώθουμε πραγματικά θα τους πληγώσουμε. Έχουμε την τάση να παίζουμε με ασφάλεια όταν έχουμε αμφιβολίες. Αλλά ένας άλλος τρόπος για να το δεις αυτό είναι ότι υπάρχει ρίσκο να μην πάρεις ρίσκο. Αν δεν εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο τρομακτικά μέρη του εαυτού μας με τους συντρόφους μας, αν δεν εξερευνήσουμε τις γωνιές του ερωτικού μας εαυτού, τείνουμε να κλεινόμαστε και να λιμνάζουμε». Και η στασιμότητα, από μόνη της, είναι επικίνδυνη για τις σχέσεις. Το σεξουαλικό δυναμικό ξεδιπλώνεται όταν φέρεις όλον τον εαυτό σου στη εξίσωση. Πάντα αλλάζουμε και μεγαλώνουμε. Παίρνοντας το ρίσκο να αποκαλύψουμε πώς μας επηρεάζουν αυτές οι αλλαγές, οι σκέψεις μας, οι φόβοι, τα συναισθήματά μας, ακόμη και οι φαντασιώσεις μας τείνουν να αναζωογονούν τη σχέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: