7 συμβουλές για να εμπνεύσεις στο παιδί σου έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Όσο ζούμε μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε. Το πιο σημαντικό όμως στην πορεία μας αυτή είναι να βρίσκουμε το σωστό τρόπο να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας και τις αρχές μας στα παιδιά μας. Πάμε να δούμε 7 τρόπους να εμπνεύσεις το παιδί σου να ακολουθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Elle 21 Απρ. 21
7 συμβουλές για να εμπνεύσεις στο παιδί σου έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Δεν είναι κάτι καινούργιο αν σου πω πως το παιδί σου παρακολουθεί και μιμείται δικές σου συμπεριφορές. Μάλιστα, αν το σκεφτείς καλά, συνήθειες ή αντιδράσεις που έχεις, είναι ίδιες με εκείνες των γονιών σου. Είναι μία ιστορία τόσο παλιά αυτή, όσο και ο κόσμος.

Μήπως λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις αυτό προς όφελός σου; Μην περιμένεις το παιδί να πάει σχολείο για να ξεκινήσεις να το μαθαίνεις σχετικά με τις υγιεινές επιλογές και συνήθειες. Σήμερα κιόλας μπορείς να ξεκινήσεις να του ‘μεταλαμπαδεύεις’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μάθημα 1: Η επιλογή των υγιεινών τροφών

Όταν πας με το μικρό σου στο σούπερ μάρκετ, γέμισε πρώτα το καλάθι σου με υγιεινές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά, φρούτα και λαχανικά. Στη συνέχεια, ρώτα το σχετικά με το τι θέλει να βάλετε μέσα στο καλάθι.

Σίγουρα δεν θες να τρώει junk food και ζάχαρη, όμως φρόντισε να μην απαγορέψεις αυτές τις τροφές γιατί τότε θα τις κάνεις ακόμα πιο ελκυστικές για εκείνο. Απλά μην δίνεις μεγάλη βάση στην αγορά τους και μην τις χρησιμοποιείς ως τρόπο επιβράβευσης.

Μάθημα 2: Η στάση του σώματος

Έχεις ακούσει πολλές φορές πως πρέπει να «ισιώσεις την πλάτη σου». Μία καλή στάση σώματος είναι βασική και μπορεί να ‘χαλάσει΄από την πολύωρη χρήση των οθονών. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο γενετικός παράγοντας, όμως φρόντισε να σε βλέπει να έχεις μία καλή στάση σώματος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

παιδί

Μάθημα 3: Μην ‘ανήκεις΄ στο τηλέφωνό σου

Ήδη από μικρή ηλικία το παιδί περιβάλλεται από την τεχνολογία και τις οθόνες. Ο ρόλος σου ως γονέας είναι και να φροντίσεις να αποκτήσει μία υγιή σχέση με την τεχνολογία ώστε να μην ‘κυριεύει’ την καθημερινότητά του όσο μεγαλώνει. Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως οι περισσότεροι γονείς το λέμε αλλά δεν το κάνουμε. Έτσι, φρόντισε να αφήνεις το τηλέφωνο και το τάμπλετ στην άκρη τις ώρες που περνάτε χρόνο ως οικογένεια. Επιπλέον, μίλησέ του για τους κίνδυνους που κρύβει το διαδίκτυο και μάθε του μία καλή συμπεριφορά online.

Διάβασε τις υπόλοιπες συμβουλές που μπορείς να μεταδώσεις στο παιδί σου στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: