Ερωτεύτηκες στις διακοπές; Πώς θα κάνεις το ειδύλλιο αυτό να διαρκέσει και μετά το καλοκαίρι

Δύο ειδικοί σχέσεων μοιράζονται τις συμβουλές τους!

Elle 11 Αυγ. 22
Ερωτεύτηκες στις διακοπές; Πώς θα κάνεις το ειδύλλιο αυτό να διαρκέσει και μετά το καλοκαίρι

Οι περισσότεροι από εμάς, στις διακοπές αισθανόμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Απελευθερωμένοι από την υπερένταση της ζωής μας στο σπίτι, λάμπουμε λίγο πιο φωτεινά, γελάμε λίγο πιο δυνατά και διψάμε λίγο περισσότερο για περιπέτεια. Επομένως, δεν είναι περίεργο που ο έρωτας μας πετυχαίνει με τα βέλη του και κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα.

Συχνά βλέπουμε το ειδύλλιο των διακοπών σαν πεφταστέρι, μια φευγαλέα στιγμή θαυμασμού πριν το αναπόφευκτο ξεθώριασμα. Μπορούμε, όμως, να το κάνουμε να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα ή τα καλοκαιρινά φλερτ απλώς προορίζονται να γίνουν μια αγαπημένη ανάμνηση;

«Με την τεχνολογία να μας δίνει περισσότερους τρόπους από ποτέ να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό πολύ μετά το τέλος του καλοκαιριού, η πιθανότητα της συνέχειας ενός καλοκαιρινού ρομάντσου είναι εφικτή», εξηγεί η Jo Hemmings, summer romance relationship coach and behavioural and media psychologist της Duolingo.

«Ίσως, εσείς θέλετε απλώς ένα φλερτ, αλλά το ραντεβού σας θέλει κάτι πιο μακροχρόνιο ή εσείς σκέφτεστε το μέλλον, αλλά ο άλλος δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θέλει κάτι περισσότερο από λίγη περιστασιακή διασκέδαση. Δώστε σημασία στο πώς νιώθει ο παρτενέρ σας και αν νιώθετε ότι ψάχνει κάτι περισσότερο από εσάς, φροντίστε να του πείτε, όσο το δυνατόν πιο ευγενικά αλλά σταθερά, ότι δεν αισθάνεστε το ίδιο. Εναλλακτικά, αν φαίνεται ότι θέλουν μόνο κάτι περιστασιακό και ψάχνετε περισσότερα, το πιο ευγενικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη φροντίδα του εαυτού σας, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, είναι να φύγετε και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να πλήγωθείτε παραπάνω», εξηγεί.

διακοπές

Πώς να κάνεις ένα καλοκαιρινό ρομάντσο να διαρκέσει

Σύμφωνα με την ειδικό σεξ και σχέσεων του dating app, Bumble, η Δρ. Caroline West, το πρώτο βήμα είναι να διαπιστωθεί η κατάστασή τους. «Ιδανικά θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τη ρομαντική θέση του καλοκαιρινού σας έρωτα, ώστε να μην απογοητευτείτε ενδεχομένως στο τέλος του ταξιδιού», εξηγεί. «Έχουν κάτι άλλο να τους περιμένει ότα επιστρέψουν από τις διακοπές ή ψάχνουν ακόμη και για κάτι πιο μακροπρόθεσμο;»

Τότε, όπως σε κάθε καλή σχέση, η επικοινωνία είναι το κλειδί. «Πριν πείτε το γλυκόπικρο αντίο στο τέλος των διακοπών, κάντε μια ανοιχτή συζήτηση για το αν θα θέλατε να κρατήσετε επαφή και να συνεχίσετε αυτό το ταξίδι μαζί», προτείνει η Δρ. West. «Το να ξέρετε πού βρίσκεστε και να είστε ξεκάθαροι για το αν αυτό ήταν ένα συναρπαστικό ρομάντζο που έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο ή κάτι λίγο πιο σοβαρό, θα σας χαρίσει μία πολύ απαραίτητη ηρεμία».

Εάν έχετε αποφασίσει και οι δύο ότι θέλετε να προχωρήσετε, ίσως χρειαστεί να προετοιμαστείτε για κάποιά σχέση από απόσταση αν δεν μένετε στην ίδια πόλή. Για να κρατήσετε τα πράγματα σε καλό δρόμο και την αρχική φλόγα αναμμένη, η Δρ. West συμβουλεύει να προγραμματίσετε μια εβδομαδιαία βιντεοκλήση, ώστε να έχετε λίγο χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο καθώς αυτή είναι η καλύτερη επικοινωνία και να προσπαθήσετε να δεσμευτείτε να ταξιδεύετε με τη σειρά για να επισκέπτεστε ο ένας τον άλλον τακτικά.

διακοπές

Ωστόσο, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις και την καλύτερη προσπάθεια και από τα δύο μέρη, δεν είναι όλες οι αγάπες χτισμένες για να διαρκέσουν και μπορεί να πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι τα πράγματα απλά δεν θα λειτουργήσουν πίσω στο σπίτι.

Τι να κάνεις αν τα πράγματα ξεφύγουν

Οι χωρισμοί είναι πάντα δύσκολοι, ακόμα κι αν δεν βγαίνετε για πολύ καιρό, και το να αποχαιρετήσεις κάποιον με τον οποίο είχες μια ιδιαίτερη (αν και σύντομη) σχέση μπορεί να είναι αρκετά συναισθηματικό. Η Δρ. West εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα πράγματα είναι να αφεθείς και να τα απολαύσεις γι’αυτό που είναι.

«Κάντε ένα βήμα πίσω και απλά εκτιμήστε το πόσο διασκεδάσατε με αυτό το άτομο. Είναι λυπηρό όταν τα καλά πράγματα τελειώνουν, αλλά ο λόγος που οι διακοπές είναι τόσο συναρπαστικές είναι λόγω της προσωρινής απόδρασης που προσφέρουν», συνεχίζει. «Να θυμάστε ότι ακόμη και οι βραχυπρόθεσμες σχέσεις μπορούν να είναι μια ικανοποιητική και θετική εμπειρία».

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT