Γιατί ένας χωρισμός πονάει πολύ; Να τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα

Είναι φυσιολογικό να πονάς όταν χωρίζεις! Η ειδικός σου δίνει απλά tips για να ξεκινήσεις να τον ξεπερνάς!

Elle 26 Ιουλ. 22
Γιατί ένας χωρισμός πονάει πολύ; Να τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα

Έχω κι έχεις πονέσει πολύ. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Είτε είσαι η Ratajkowski είτε η Μαρία από το Πέραμα, ο χωρισμός πονάει το ίδιο. Είναι από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μας όπου σε κατακλύζουν ταυτόχρονα πάρα πολλά συναισθήματα όπως απελπισία, φόβος, στενοχώρια, θυμός, ματαίωση, έντονη χαρά και απότομα έντονη λύπη. Φυσικά ο καθένας μπορεί να τα βιώσει όλα αυτά ξεχωριστά, μαζί ή κάποια από αυτά!

Ο χωρισμός μπορεί να προκαλέσει αβεβαιότητα για το τέλος μια σχέσης, ακόμη και αν ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι αυτή η σχέση ήταν τοξική, αλλά τρομάζετε στην ιδέα να κάνετε το επόμενο βήμα επειδή φοβάστε την μοναξιά ή την αποτυχία.

Γιατί ο χωρισμός πονάει τόσο;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που σας έκαναν να χωρίσετε. Μπορεί η λογική σου να λέει πως ήταν η σωστή επιλογή όμως η θεωρία της προσκόλλησης εξηγεί γιατί πονάμε τόσο. Η διαδικασία της προσκόλλησης και της σύνδεσης συμβαίνει όταν ερχόμαστε κοντά με κάποιον: είστε ανοιχτοί μεταξύ σας, ζείτε μαζί, έχετε σεξουαλική ζωή, έχετε ρομαντικές στιγμές μαζί και νιώθετε καλά όταν είστε μαζί.

Οι θετικές εμπειρίες που είναι γεμάτες αγάπη μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και εγγύτητα και έτσι συνδεόμαστε βαθιά. Αργότερα όταν προκύπτουν θέματα στη σχέση, οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά έχουμε συνδεθεί μέχρι να δοκιμάσουμε να χωρίσουμε. Το να σπάσει ένας βαθύς δεσμός είναι μία από τις πιο επώδυνες εμπειρίες για τον άνθρωπο. Είμαστε φτιαγμένοι για να δημιουργούμε δεσμούς μεταξύ μας, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων ευχαρίστησης.

Πολλοί λόγοι μπορούν να σε οδηγήσουν να χωρίσεις: Ανασφάλεια στη σχέση, κακή επικοινωνία ή και καθόλου, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αυτοπεποίθηση, βία λεκτική ή σωματική και πολλές φορές τίποτα από όλα αυτά γιατί απλά χάθηκε το ενδιαφέρον!

Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να τον ξεπεράσεις στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT