Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Μπορεί μια υποψία απιστίας μέσω social media να βγει αληθινή;

Elle 29 Νοε. 21
Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Εάν ο σύντροφός σου έχει αρχίσει να απομακρύνεται λίγο, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα την συμπεριφορά του από τις αλλαγές στις διαδικτυακές του συνήθειες. Μπορεί τα likes του Instagram ή του Facebook, να μην φανερώνουν πολλά, ωστόσο υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ των κοινωνικών μέσων και της απιστίας. Και αυτό γιατί, “τα κοινωνικά μέσα έχουν κάνει την απάτη πιο προσιτή”, λέει η Theresa Herring, LMFT, θεραπεύτρια ζευγαριών στο Σικάγο. “Αυτό που ξεκινά ως ακίνδυνη επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μια πλήρη συναισθηματική ή/και σωματική υπόθεση.”

Έχει να κάνει πολύ με την εύκολη πρόσβαση σε άλλους ανθρώπους και την προσοχή που μπορούν να σου προσφέρουν. “Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απατούν όταν είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και/ή τις σχέσεις τους”, λέει η Herring. “Συνήθως ξεκινάει όταν ένα άτομο τους δίνει την επικύρωση που αναζητούσαν. Ανακαλύπτουν ξανά ένα χαμένο μέρος του εαυτού τους, νιώθουν ότι κάποιος τους εκτιμά γι’ αυτό που είναι”.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι όλα έχουν χαθεί, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κακά ή ότι πρέπει να παρακολουθείς κάθε κίνηση του συντρόφου σου στο διαδίκτυο. (Αυτό δεν είναι υγιές ούτε για εσένα, ούτε για εκείνον). Δεν σημαίνει επίσης ότι ο σύντροφός σου είναι πιο πιθανό να απατήσει, μόνο και μόνο επειδή είναι ενεργός στα κοινωνικά μέσα, αλλά οι “μικρές αλλαγές” μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που θα πρέπει να σε “ξυπνήσουν”. “Εάν μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια απιστίας νωρίς, μπορείς να σώσεις την σχέση σου”, λέει η Herring.

“Συμπτώματα” – ενδείξεις απιστίας

Πάντα αλληλεπιδρούν με άτομα που μόλις γνώρισαν

Αν βλέπεις πως ο σύντροφός σου μιλάει συχνά για άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις τόσο καλά, θα πρέπει να προσέξεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, λέει ο David Bennett, σύμβουλος και ειδικός σχέσεων στο The Popular Man. Εάν δεν έχουν αναφέρει ποτέ το άτομο για το οποίο ακούς συνέχεια πλέον, μπορεί να υπάρχει λόγος για τον οποίο είναι λίγο μυστικοπαθής. Σε καταστάσεις όπως αυτή, είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώνεις τον σύντροφό σου για το πώς αισθάνεσαι, είτε ανησυχείς, είτε είσαι μπερδεμένη κλπ.

Αγνοούν τις ετικέτες και τα σχόλιά σας

Ας υποθέσουμε ότι προσθέτεις με ετικέτα τον σύντροφό σου σε μια φωτογραφία. Ανταποκρίνεται; Ή κάνει σαν να μην συνέβη ποτέ; (Ακόμα χειρότερα, διαγράφει την ετικέτα για να μην εμφανίζεται στη ροή του). Σε αυτήν την περίπτωση ο Bennett αναφέρει πως κάτι δεν πάει καλά. Η συνεχής αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και το να μην ανταποκρίνονται καθόλου, είναι φυσιολογικό. Αντιθέτως αν προσέξεις πως ξαφνικά από εκεί που δεχόταν σχόλια και ετικέτες, πλέον δεν ασχολείται και τα σβήνει, καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση μαζί του.

Διάβασε τις υπόλοιπες ενδείξεις στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: