20 μικροπράγματα που κάνουν ευτυχισμένη μια μαμά

Πριν γίνουμε μαμάδες, όλες είχαμε μεγάλες προσδοκίες για τα πάντα. Η μητρότητα όμως μας άνοιξε νέους ορίζοντες.

Elle 11 Απρ. 21
20 μικροπράγματα που κάνουν ευτυχισμένη μια μαμά

Με το που γίνεσαι μαμά αρχίζεις να εκτιμάς μικρές καθημερινές στιγμές. Η Laura Kemp συγγραφέας του βιβλίου Mum Like Us μας δίνει 15 από αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές στιγμές -τα μικροπράγματα- που κάνουν μια μαμά ευτυχισμένη.

1.Όταν κάποιος άλλος, οποιοσδήποτε άλλος, μαγειρεύει για την οικογένεια. Εάν μαζέψει κιόλας μετά το φαγοπότι είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

2. Το οποιοδήποτε μικρούλι λουλουδάκι, ασήμαντο χορταράκι, ή σκουριασμένο καπάκι μας χαρίζει το παιδάκι μας ανακοινώνοντας: «το μάζεψα για σένα μαμά». Και καθόλου δεν μας πειράζει που είναι μούσκεμα, γιατί μόλις είχε κάνει πιπί δίπλα του ένας σκύλος.

3. Όταν το παιδί σου, σου δίνει ένα κομματάκι από την (πολύτιμη) σοκολάτα του. Ναι, είναι μεγάλη σου τιμή να μοιράζεται μαζί σου κάτι τόσο ανεκτίμητο… ακόμη κι όταν τη ρίχνει μέσα στο καπουτσίνο σου που ακόμη δεν έχεις αρχίσει να πίνεις

μαμά

4. Τα σαββατοκύριακα χωρίς hang over. Όσες φορές κι αν έχεις αναπολήσει εκείνα τα γλεντζέδικα σαββατόβραδα της νιότης σου, πολύ χαίρεσαι που την Κυριακή το πρωί ξυπνάς χαλαρή, ήρεμη, χωρίς πονοκέφαλο και με πολλή όρεξη.

5. Όταν τα παιδιά σου ζητάνε να πάνε στο κρεβάτι από μόνα τους.

6. Όταν πέφτει ο πυρετός του παιδιού μετά από 24 ώρες με συνεχόμενα σαραντάρια.

7. Οι γιορτές του σχολείου, του μπαλέτου, οι αγώνες κολύμβησης, αλλά και οποιαδήποτε performance.

8. Τα βράδια της Κυριακής. Εντάξει από τη μια στεναχωριέμαι που θα πάω στη δουλειά από την άλλη ευχαριστώ το Θεό που θα πάνε στο σχολείο.

9. Όταν το τρίχρονο σου, σου ψιθυρίζει στο αυτί: «σ’ αγαπώ μαμά μου. Είσαι η πιο όμορφη μαμά του κόσμου! »

Διάβασε περισσότερες στιγμές που κάνουν ευτυχισμένη μια μαμά στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT