5 απλά πράγματα που σε φέρνουν κοντά στην ευτυχία

Σίγουρα όλοι μας έχουμε αναλογιστεί πολλές φορές αν νιώθουμε την πραγματική ευτυχία. Ίσως τελικά η απάντηση κρύβεται στα μικρά καθημερινά πράγματα που πολλές φορές προσπερνάμε ή θεωρούμε δεδομένα.

Elle 20 Μαρ. 21
5 απλά πράγματα που σε φέρνουν κοντά στην ευτυχία

Πόσο σημαντική είναι η ευτυχία στην ζωή μας και πόσο συχνά αναρωτιόμαστε αν πραγματικά έχουμε ανακαλύψει την ιδανική ισορροπία με τον εαυτό μας για να νιώσουμε αληθινά χαρούμενοι; Είναι γεγονός ότι ο περισσότερες κόσμος «χάνετε» στους ρυθμούς της καθημερινότητας και επικεντρώνεται κυρίως στα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν. Ας μην γελιόμαστε, όλοι το κάνουμε αυτό. Είναι λες και έχουμε σεταριστεί σε αυτή την λειτουργία. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, που τα προβλήματα γύρω μας υφίστανται περισσότερο από ποτέ, υποκύπτουμε σε αυτή την κακιά συνήθεια λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι, θέλοντας και μη, ξεχνάμε τα μικρά πράγματα που έχουμε καθημερινά, τα οποία αν αναλογιστούμε λίγο πιο σοβαρά θα έπρεπε να νιώθουμε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτά. Τώρα, σίγουρα αυτό που σου λέμε μπορεί να σου ακούγεται αρκετά κλισέ, ωστόσο, οφείλουμε να θυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας τους ουσιαστικούς λόγους που πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι. Και επειδή σίγουρα κάπου κάπου τα ξεχνάς όλα αυτά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Με αφορμή την Παγκόσμιά Ημέρα Ευτυχίας, αποφασίσαμε να σου θυμίσουμε- και να μας θυμίσουμε- όλους τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε καθημερινά να αντλείς μια γερή δόση ευτυχίας

Η κάθε μέρα είναι μοναδική

Αν κάτσεις να το σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά η κάθε μέρα που έρχεται είναι ξεχωριστή. Και μπορεί εσύ να αισθάνεσαι ότι είσαι χαμένος μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ωστόσο, σίγουρα συμβαίνουν κάποια μικρά πραγματάκια που τα προσπερνάς. Ποια είναι αυτά; Ένα ωραίο τραγούδι που άκουσες στο ραδιόφωνο και σου έφτιαξε την διάθεση, ένα αστείο περιστατικό που έγινε στη δουλειά-αν είσαι από τους τυχερούς που αυτή τη στιγμή πάνε στη δουλειά, ή ένα κομπλιμέντο που μπορεί να αντάλλαξες με κάποιο πρόσωπο. Τόσες πολλές μικρές στιγμές που κάνουν τη κάθε μας μέρα μας διαφορετική.

Την υγειά μας να έχουμε!

Η υγεία από πολλούς θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, το τελευταίο χρόνο συνειδητοποιήσαμε περισσότερο από ποτέ και με τον πιο σκληρό τρόπο, πόσο σημαντικό είναι αυτό το αγαθό και ότι φυσικά δεν είναι δεδομένο. Εύλογα θα σκεφτείς και εσύ αν έπρεπε να εμφανιστεί μια πανδημία για να μας υπενθυμίσει πόσο τυχεροί είμαστε όταν είμαστε υγιείς. Ίσως τελικά μερικές φορές να πρέπει να συμβεί κάτι πολύ ισχυρό για να δούμε το αυτονόητο. Έτσι, λοιπόν, ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να είσαι ευτυχισμένος είναι η ΥΓΕΙΑ! Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

ευτυχία

Εργασία και χαρά

Η έλευση της πανδημίας άλλαξε πραγματικά όλα τα δεδομένα γύρω μας. Η ανεργία τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα προβλήματα που μαστίζει τη χώρα μας και αυτό το έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Ωστόσο ειδικά τους τελευταίους μήνες με την εμφάνιση του covid-19 αυτό  το φαινόμενο πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Όποτε αν ανήκεις στους τυχερούς που αυτή τη στιγμή μπορούν και εργάζονται πρέπει να νιώθεις πραγματική ευτυχία γι’ αυτό. Δεν έχει καμία σημασία αν δουλεύεις από το σπίτι ή όχι, και μόνο που εκτονώνεις την δημιουργικότητα σου κάπου είσαι τυχερός.

Κοινωνικός περίγυρος

Μέσα από μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Berkley, όταν ζητήθηκε από τους ανθρώπους να αξιολογήσουν πόσο χαρούμενοι είναι και μετά να δουν τι κάνουν στη ζωή τους, βρέθηκε ότι όσοι έχουν ισχυρό κοινωνικό περίγυρό είναι πιο ευτυχισμένοι. Αυτός φαίνεται πως είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι. Σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν συστήματα που οδηγούν στο να είμαστε κοινωνικοί. Για παράδειγμα, η ουσία της ντοπαμίνης, που  κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευχαρίστηση και συνδέεται με τον εθισμό,  αυξάνεται  όταν δίνουν σε άλλους. Έτσι λοιπόν πρέπει να νιώθεις πραγματικά χαρούμενος για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου.

ευτυχία

Mother nature

Ένας απλός περίπατος στην φύση και στη θάλασσα μπορεί να φέρει την πραγματική ευτυχία. Στο παρελθόν αρκετοί από εμάς ίσως να το υποτιμούσαμε κάπως αυτό, ωστόσο, μετά την έλευση της πανδημίας, προκείμενου να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας,  στραφήκαμε στην μητέρα φύση. Έτσι, λοιπόν, στον επόμενο περίπατο που θα κάνεις στη φύση, εμείς σε συμβουλεύουμε να δώσεις λίγα λεπτά στον εαυτό σου για να αξιολογήσεις την ομορφιά που έχεις γύρω σου. Είναι βέβαιο ότι αν δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή θα αισθανθείς πραγματική ευτυχία για όσα αντικρίζεις και θα χαμογελάσεις διάπλατα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

5 τρόποι να αποβάλλεις το άγχος και να τα βγάλεις πέρα με το αυστηρό lockdown

3+1 λόγοι που οι γυναικείες φιλίες είναι τόσο σημαντικές

Τι κερδίζεις μειώνοντας τη χρήση των Social Media στη ζωή σου;

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT