5 τρόποι να εργάζεσαι από το σπίτι με το παιδί σου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ δυσκολότερη όταν έχεις παιδί που απαιτεί συνεχώς την προσοχή σου. Βρήκαμε 5 τρόπους να κάνεις πιο εύκολα το συνδυασμό δουλειάς και παιδιού στο σπίτι.

Elle 24 Μαρ. 21
5 τρόποι να εργάζεσαι από το σπίτι με το παιδί σου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα

Δεδομένου πως το παιδί σου δεν πάει σχολείο, το να δουλεύεις από το σπίτι μαζί του είναι πλέον μία καθημερινότητα εν μέσω πανδημίας. Μπορεί να απολαμβάνεις το ότι περνάς περισσότερο χρόνο με το μικρό σου στο σπίτι, όμως σίγουρα όταν πρέπει να συγκεντρωθείς, ή έχεις να παραδώσεις deadline, μπορεί να αποβεί αρκετά αγχωτικό το να πρέπει να βρεις μία ισορροπία. Το να έχεις ένα παιδί σε νηπιακή ηλικία είναι από μόνο του μία πρόκληση, πόσο μάλλον όταν βάζεις στο mix και τα παραπάνω θέματα με την εργασία σου.

παιδί

Ξεκίνα νωρίς την ημέρα σου

Ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρωθείς στην εργασία σου είναι να το κάνεις πριν ξυπνήσει το μικρό σου. Αν χρειαστεί, βάλε το ξυπνητήρι μία ή δύο ώρες νωρίτερα όταν υπάρχουν tasks που πρέπει να κάνεις πριν το τέλος της ημέρας.

Εκμεταλλεύσου τον μεσημεριανό ύπνο του

Όπως και πιο πάνω, η καλύτερη ώρα να κάνεις μία δουλειά, είναι όταν το νήπιο κοιμάται. Έτσι, εκμεταλλεύσου όλα τα «παράθυρα» ύπνου του.

Ενθάρρυνέ το να παίζει μόνο του

Το να παίζει ένα παιδί μόνο του έχει πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξή του. Δώσε του ό,τι χρειαστεί ώστε να απασχοληθεί για αρκετή ώρα ώσπου εσύ να ολοκληρώσεις το online meeting ή τη δουλειά σου. Πλαστελίνη, παζλ και σύνεργα ζωγραφικής είναι σίγουρα απο τα must-have.

Δες τις υπόλοιπες συμβουλές για πιο άνετη δουλειά στο σπίτι με το παιδί, στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT