Πόσο βοηθούν τα παζλ τα παιδιά;

Το παζλ είναι η νούμερο 1 ενασχόληση στην οποία όλοι κάποτε είχαμε επιδοθεί σε μικρίτερη ηλικία. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά μας να παίζουν με αυτά;

Elle 07 Απρ. 21
Πόσο βοηθούν τα παζλ τα παιδιά;

Το 2020 ήταν αναμφίβολα η χρονιά των παζλ. Ανακαλύψαμε τη χαρά τους και φτιάξαμε με τα μικρά μας -αλλά και μόνες μας- αγαπημένα παζλ. Μπορεί να το θεωρούμε ως ένα χόμπι ώστε να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε, όμως τα παζλ είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Ειδικά για τα παιδιά, τα οφέλη από την ενασχόλησή τους με αυτά είναι πολλά.

Άσκηση του μυαλού

Σκέψου το κάτι ως cardio του εγκεφάλου. Όπως και το Sudoku,ή τα σταυρόλεξα, έτσι και τα παζλ είναι η τέλεια πνευματική άσκηση που εξασκεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου ταυτόχρονα.

παζλ

Έμφαση στη λεπτομέρεια

Όταν λύνει το παιδί ένα παζλ, ειδικά αν τα κομμάτια μοιάζουν αρκετά, πρέπει να δείξει πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ικανότητα αυτή που θα αναπτύξει θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη σχολική και τη μετέπειτα επαγγελματική του ζωή.

Βελτιώνει τη μνήμη

Ενδυναμώνει τις ήδη υπάρχουσες συνδέσεις των νευρώνων και ευνοεί τη δημιουργία νέων. Όταν σηκώνει το ένα κομμάτι ώστε να προσπαθεί να το ταιριάξει με κάποιο άλλο, δημιουργούνται στο μυαλό του εικόνες συνδυασμών που ενδυναμώνουν πολύ τις συνδέσεις των νευρώνων.

Διάβασε περισσότερα για τις ιδιότητες των παζλ στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: