Αυτή η «άστοχη» καμπάνια σεξουαλικής διαπεδαγώγησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις έχει δεχθεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας για μία σειρά από βίντεο που έχουν σχεδιαστεί για τη σεξουαλική διαπεδαγώγηση παιδιών και εφήβων.

Elle 22 Απρ. 21
Αυτή η «άστοχη» καμπάνια σεξουαλικής διαπεδαγώγησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Μία σειρά από βίντεο χρησιμοποιεί, τουλάχιστον άστοχα, παραδείγματα ώστε να μιλήσει για τη συγκατάθεση πριν την ερωτική πράξη και τη σεξουαλική επίθεση. Τα βιντεο δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους με τους ακτιβιστές υπέρ της ισότητας των φύλων να τα περιγράφουν ως «αλλόκοτα» και «ανησυχητικά». Επιπλέον, ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών αναφέρουν πως το περιεχόμενο είναι επιβλαβές καθώς αποφεύγεται η χρήση των λέξεων σεξ, βιασμός ή επίθεση και δεν αντικατοπτρίζει ρεαλιστικές καταστάσεις ή σχέσεις.

Για παράδειγμα, για να μιλήσει για τη συγκατάθεση, ένα βίντεο δείχνει ένα κορίτσι να ρίχνει μιλκσέικ στο πρόσωπο ενός αγοριού. Στη συνέχεια, το βίντεο χρησιμοποιεί άλλα παραδείγματα όπως η κατανάλωση πίτσα ως καταστάσεις όπου απαιτείται άδεια. Ωστόσο, επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνται παραδείγματα που έχουν να κάνουν με φαγητό και δεν μιλά πουθενά ξεκάθαρα σχετικά με το σεξ, την επίθεση και τη συγκατάθεση, το αποτέλεσμα μόνο μπερδεμένα μηνύματα περνά. Επιπλέον, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για να αντιμετωπίζεται ως ένα αστείο με μιλκσέικ ή πίτσα.

Δες το βίντεο της καμπάνιας στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT