Ανακάλυψες ότι ο σύντροφός σου σε απάτησε; Τι να κάνεις προτού πάρεις βιαστικές αποφάσεις

Ομολογουμένως είναι μία δύσκολη κατάσταση. Μπορεί όμως να περάσει ανώδυνα;

Elle 13 Νοε. 22
Ανακάλυψες ότι ο σύντροφός σου σε απάτησε; Τι να κάνεις προτού πάρεις βιαστικές αποφάσεις

Το να ανακαλύψεις ότι ο σύντροφος σου είχε ή έχει μια παράλληλη σχέση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο σου και σίγουρα είναι μια συναισθηματικά καταστροφική εμπειρία. Σε τελική ανάλυση, είναι μια προδοσία της εμπιστοσύνης που του είχες που μπορεί να προκαλέσει μια πληθώρα άλλων προβληματισμών για τη ζωή και το μέλλον σου. Αυτή τη στιγμή, είναι λογικό να σε κυριεύουν συναισθήματα. Οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν ξαφνικά μια σειρά από συναισθήματα αφού ανακαλύψουν την απιστία, όπως λύπη, θυμό, σοκ και δυσπιστία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις μετά που είναι σημαντικό. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Πάρτε μια ανάσα και άφησε τον εαυτό σου να κλάψει ή να ουρλιάξει

«Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν δίνουν στον εαυτό τους χώρο και χρόνο για να βιώσουν απλά τα συναισθήματα τους», λέει η Piper S. Grant, κλινικός ψυχολόγος, σεξοθεραπεύτρια και ειδικός σχέσεων. «Επομένως, αν χρειάζεται να ουρλιάξετε, ουρλιάξτε σε ένα μαξιλάρι και όχι στον σύντροφό σας. Αν χρειάζεται να κλάψετε, αφήστε τον εαυτό σας να το κάνει».

Απευθύνσου σε έμπιστους φίλους

Απευθύνσου σε έναν φίλο που γνωρίζεις ότι μπορεί να είναι υποστηρικτικός και δεν θα σε κρίνει. «Δεν είναι ασυνήθιστο οι φίλοι να θέλουν να σε βοηθήσουν να βγεις από μία άσχημη κατάσταση και να σου προσφέρουν γρήγορα συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω σύγχυση και στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει δύσκολο να καταλάβεις τι είναι καλύτερο για εσένα», λέει η Grant.

σύντροφος

Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί ή πώς συνέβη η απιστία

Βεβαιώσου ότι ακούς και μην κάνεις υποθέσεις. «Όσο και αν δεν θέλετε να ακούσετε για τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, θα θέλετε να κατανοήσετε γιατί ο σύντροφός σας έκανε αυτό που έκανε», λέει η Bethany Ricciardi, ειδικός σεξ και σχέσεων στην TooTimid.

Φρόντισε να αξιολογήσεις την κατάσταση της κατάστασής σου

Πού το έμαθες; Είσαι ασφαλής; Νιώθεις άνετα να μείνεις στο ίδιο μέρος με τον σύντροφο σου; Αν όχι, βρες ένα ασφαλές μέρος για τη νύχτα και φρόντισε πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου, προτείνει η Ricciardi. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά ασταθή όταν αντιμετωπίζετε την απιστία και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να φροντίζετε την καθημερινότητά σας».

Κατάλαβε ότι δεν φταις εσύ

Ήταν επιλογή τους να απιστήσουν όταν το έκαναν και δεν μπορείς να το ρίχνεις στον εαυτό σου. «Όποια κι αν ήταν η κατάσταση, ο σύντροφός σου είχε μια δέσμευση απέναντί ​​σου και δεν μπορείς να νιώσεις υπεύθυνη γι’ αυτό», λέει η Lori Bizzoco, ειδικός στις σχέσεις και ιδρύτρια του Cupid’s Pulse.

σύντροφος

Αξιολόγησε τις επιλογές σου

Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις μια τελική απόφαση, αλλά άρχισε να βάζεις τα θεμέλια για το προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει αυτή η σχέση. «Είτε μείνετε μαζί είτε αποφασίσετε να προχωρήσετε, σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εστιάσετε στην ικανότητα σου να το αντιμετωπίσεις. Μπορείς να συγχωρήσεις ή να ξεχάσεις», λέει η Ricciardi.

Δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον 24 ώρες πριν πάρεις μεγάλες αποφάσεις

«Δεν χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μεγάλες αποφάσεις, οπότε αφιερώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 24 ώρες για να πάρετε μεγάλες αποφάσεις», τονίζει η Grant. «Αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι ένας σύντροφος απατά, μπορεί να νιώθουμε ότι πρέπει να πάμε κατευθείαν στη λειτουργία επιδιόρθωσης ή να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις με βάση την ανακάλυψη της σεξουαλικής απιστίας. Αντί να είστε αντιδραστικοί, να είστε σκόπιμοι και στοχαστικοί».

Επαναξιολόγησε τη σχέση

Θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αποφασίσεις εάν η απιστία του συντρόφου σου είναι κάτι που συγχωρείται. «Αν είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να τους συγχωρήσετε, τότε θα χρειαστεί να συζητήσετε πώς θα προχωρήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε με τον καλύτερο τρόπο που μπορείτε για εσάς τους ίδιους», λέει η Bizzoco.

Cover photo: skynesher/istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT