Το λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όταν προσπαθούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή

Κι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε.

Elle 12 Νοε. 21
Το λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όταν προσπαθούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή

Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να αναζωογονήσει τη σεξουαλική του ζωή, συχνά ο σιωπηρός στόχος είναι να βρει πώς να κάνει σεξ πιο συχνά. Δίνει λοιπόν, μεγάλη έμφαση στη συχνότητα ως δείκτη μιας καλής σεξουαλικής ζωής.

Το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται και από το πόσο καλό είναι το σεξ για καθένα από αυτά. Όμως, σύμφωνα με την Jessa Zimmerman, πιστοποιημένη σεξοθεραπεύτρια και σύμβουλο γάμου, ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσουν μερικά ζευγάρια προσπαθώντας να κυνηγήσουν τη «σωστή ποσότητα» σεξ είναι ο τρόπος με τον οποίο κρατούν το μέτρημα.

Τι μετράει ως σεξ, τέλος πάντων;

Στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, συχνά τα ζευγάρια σκέφτονται το σεξ ως σεξουαλική επαφή του πέους  με τον κόλπο. Επομένως, όταν προσπαθούν να βελτιώσουν ή να πυροδοτήσουν τη σεξουαλική τους ζωή, η εστίαση της προσπάθειας είναι πώς να κάνουν αυτή τη συγκεκριμένη πράξη να συμβαίνει πιο συχνά.

ζευγάρι

Αυτή η εστίαση συχνά σε κάνει να χάσεις το νόημα του σεξ, λέει η Zimmerman, «Το νόημα του σεξ, κατά την άποψή μου, είναι να μοιράζεσαι ευχαρίστηση με τον σύντροφό σου και να νιώθεις συνδεδεμένη στη διαδικασία», εξηγεί. Έτσι, εάν επικεντρώνεσαι στο να κάνεις μια συγκεκριμένη πράξη, συνεχίζει, εστιάζεις στο λάθος πράγμα. Για να μην αναφέρουμε τη δημιουργία ενός είδους πίεσης που μπορεί ακόμη και να μειώσει τη λίμπιντο.

Το υπέροχο σεξ δεν είναι να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Έχει να κάνει με το πόσο καλά μπορείτε να κάνετε τα σώματά σας να αισθάνονται και να απολαμβάνουν ύψη ερωτισμού, οικειότητας και σύνδεσης ως ζευγάρι.

Πώς να βελτιώσετε πραγματικά τη σεξουαλική σας ζωή.

«Περάστε χρόνο οι δυο σας, χωρίς πίεση να πετύχετε έναν στόχο ή να κάνετε ένα συγκεκριμένο πράγμα», συνιστά η Zimmerman.

ζευγάρι

Μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να αυξήσετε το πόσο συχνά είστε οικείοι μεταξύ σας ως ζευγάρι, αλλά η ιδέα είναι να μπείτε σε αυτές τις στιγμές χωρίς προσδοκίες ότι θα οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη ή αποτέλεσμα. Ξαπλώστε στο κρεβάτι και αγγίξτε ο ένας το σώμα του άλλου αισθησιακά. Ελάτε πιο κοντά σε άλλους χώρους του σπίτιου. Ντυθείτε, απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο και απολαύστε την αίσθηση ότι βρίσκετε ο ένας τον άλλον ελκυστικό. Φτιάξτε ο ένας τον άλλον. Αναζητήστε τρόπους να πυροδοτήσετε έναν ηλεκτρισμό ή να βρεθείτε σε μια στιγμή τρυφερής οικειότητας. Εστιάστε στο πόσο συνδεδεμένους και ενθουσιασμένους σας κάνουν να νιώθετε αυτές οι στιγμές. Το κλειδί εδώ είναι να είσαι εντελώς παρών στην στιγμή αντί να σκέφτεσαι τι θα ακολουθήσει.

«Το σεξ είναι σαν να πηγαίνεις στην παιδική χαρά. Είναι η έξοδος που μετράει, όχι το αν κατεβαίνεις στην τσουλήθρα. Δεν χρειαζόμαστε μια ατζέντα, μπορούμε να εμπνευστούμε αυτή τη στιγμή και να κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι κυριολεκτικά δεν μπορείς να αποτύχεις. Οποιαδήποτε κοινή έξοδος όπως αυτή είναι επιτυχία», προσθέτει η Zimmerman.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: