3 τρόποι για να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να πετύχεις τον στόχο της απώλειας βάρους

Μήπως το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι η αλλαγή νοοτροπίας;

Elle 21 Δεκ. 21
3 τρόποι για να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να πετύχεις τον στόχο της απώλειας βάρους

Μπορεί να νομίζουμε ότι η απώλεια βάρους έχει να κάνει με το τι τρώμε και με το πόσο συχνά κινούμε το σώμα μας, ωστόσο αποδεικνύεται ότι υπάρχουν τρόποι για να βάλεις το μυαλό σου σε δράση ώστε να σε βοηθήσει να κατακτήσεις τον στόχο απώλειας βάρους που έχεις θέσει και να αποκτήσεις ένα υγιές σώμα. Η Dr. Ellen Albertson, διατροφολόγος, ψυχολόγος και συγγραφέας του ROCK YOUR MIDLIFE: 7 Steps to Transform Yourself and Make Your Next Chapter Your Best Chapter, μοιράστηκε με τους ακόλουθους της τρεις τρόπους για να «επαναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλό τους για να πετύχουν απώλεια βάρους» και εμείς τους μοιραζόμαστε μαζί σου παρακάτω.

1. Διαχειρίσου το άγχος

Πρώτον, είναι βασικό να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το άγχος και άρα την παραγωγή κορτιζόλης, ώστε να μην στραφείς σε comfort τροφές σε μία προσπάθεια να νιώσεις καλύτερα. Το μεγάλο κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η τροποποίηση της συμπεριφοράς σου, κάτι σαν επαναπρογραμματισμός. Για να χάσεις βάρος αποτελεσματικά και να το διατηρήσεις, είναι σημαντικό να εστιάσεις στις συμπεριφορές που εμποδίζουν την πρόοδο σου και να μάθεις να τροποποιείς αυτές τις συμπεριφορές για να πετύχεις τους στόχους σου.

Απώλεια βάρους

2. Θρέψε το μικροβίωμα σου

Κάτι ακόμα που είναι σημαντικό να κάνεις είναι να θρέψεις το μικροβίωμα σου. Η έρευνα δείχνει ότι όχι μόνο το να έχεις ένα υγιές μικροβίωμα υποστηρίζει την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και τη διάθεσή σου.

3. Χρησιμοποιήσε την αυτοσυμπόνια

Σύμφωνα με την Dr. Albertson, ο τρίτος τρόπος για να επαναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλό σου για απώλεια βάρους είναι να χρησιμοποιήσεις την αυτοσυμπόνια για να ρυθμίσεις τα συναισθήματά σου ώστε να μην ενδίδεις στο συναισθηματικό φαγητό. Πράγματι, η Holli Rovenger, διαιτολόγος και επαγγελματίας ευεξίας δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει περισσότερο με τις συμβουλές της Dr. Albertson. Κατά τη γνώμη και την εμπειρία της, ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, μαζί με την επανεκπαίδευση των γευστικών κάλυκων και την τροποποίηση συμπεριφορών, είναι ο καλύτερος τρόπος για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT