1. Αρχικά σκέψου ότι σκοπός δεν είναι να κάνεις δίαιτα αλλά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και να τις κάνεις τρόπο ζωής. Αναρωτήσου αν σε πέντε χρόνια θα μπορείς να τρέφεσαι με τον ίδιο τρόπο. Αν η απάντηση είναι “όχι” έχεις μεγάλες πιθανότητες να εγκαταλείψεις σύντομα. Βασικές προϋποθέσεις είναι να επιλέξεις ένα πλάνο που ταιριάζει στην καθημερινότητα, το πρόγραμμα και τις αγαπημένες σου διατροφικές συνήθειες.
2. Αύξησε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις γιατί σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα, βάζει φωτιά στον μεταβολισμό σου και σε βοηθά να κάψεις λίπος. Φρόντισε, λοιπόν, κάθε σου γεύμα να περιέχει μια πηγή πρωτεΐνης ακόμα και αν αποφεύγεις το κρέας.
3. Οι φυτικές ίνες επίσης συμβάλλουν στο να νιώθεις ικανοποιημένη μετά από το γεύμα σου και συνεπώς σε βοηθούν να μειώσεις το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα.
4. Φάε πιο αργά. Όσο γρηγορότερα τρως τόσο περισσότερο θα αργήσεις να νιώσεις χορτάτη με αποτέλεσμα να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που πραγματικά χρειάζεσαι. Οι ορμόνες που περνούν το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο χρειάζονται γύρω στα 20-30′ για να δράσουν.
5. Τρως όταν είσαι στενοχωρημένη, αγχωμένη ή πιεσμένη; Θα πρέπει να σκεφτείς ποια συναισθήματα σε οδηγούν στο ψυγείο και τα ανθυγιεινά σνακ, να αναλύσεις τις αντιδράσεις σου και σταδιακά να μειώσεις το snacking. Μπορεί να πάρει καιρό αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει τόσο σωματικά, αφού θα χάσεις το βάρος που επιθυμείς, όσο και πνευματικά.