7 γυναικολογικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Ενημέρωσε το γιατρό σου για τα παρακάτω γυναικολογικά συμπτώματα και πάρε την έγκυρη γνώμη του.

Elle 16 Φεβ. 23
7 γυναικολογικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Η γυναικολογική υγεία κάθε γυναίκας είναι πολύτιμη και σχετίζεται με πολλούς τρόπους με τη συνολική της υγεία. Πολλά μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο των ετών, από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση, ένα όμως μένει σταθερό: Για κάθε τι που παρεκκλίνει από το γνώριμο και το φυσιολογικό για το σώμα μας ενημερώνουμε τον γυναικολόγο. Δεν ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Τα 7 συμπτώματα που καλό είναι να συζητήσουμε με τον γυναικολόγο μας

#1
Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: Μπορεί να είναι σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ινομυώματα, ενδομητρίωση, έλκη στον κόλπο, προβλήματα με τον θυρεοειδή ή ένδειξη ότι το αντισυλληπτικό σου χάπι δεν δρα σωστά. Μία αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο απλό, όταν μιλάμε για σταγόνες αίματος, όπως η ωορρηξία αλλά και κάτι πιο σοβαρό όπως να αποτελεί σύμπτωμα καρκίνου του τραχήλου.

#2
Αιμορραγία ή πόνος στη διάρκεια της ερωτικής επαφής: Θα μπορούσε να είναι χλαμύδια ή άλλες μολύνσεις, καρκίνος του κόλπου ή του τραχήλου, φλεγμονή του τραχήλου ή ινομυώματα. Θα μπορούσε επίσης το πρόβλημα να οφείλεται στην ξηρότητα του κόλπου που είναι ένα από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT