7 tips που θα απογειώσουν τη γυμναστική σου αυτό το φθινόπωρο. Εσύ, ακόμη να ξεκινήσεις;

Το φθινόπωρο είναι από τις πιο πολυσύχναστες εποχές μαζί με την άνοιξη, που πολύς κόσμος επιλέγει να επιστρέψει πίσω στο πρόγραμμά του. Όμως, η επανένταξη δεν είναι πάντα όσο εύκολη όσο πιστεύουμε, ειδικά όταν πρόκειται για τη γυμναστική. Γι'αυτό τα επόμενα 7 tips εγγυημένα θα σε βοηθήσουν να βρείς το κίνητρο να γίνεις ξανά ενεργή, γεγονός που θα συμβάλει θετικά τόσο στην υγεία του σώματός σου, όσο και στην πνευματική σου υγεία.

Elle 10 Σεπ. 21
7 tips που θα απογειώσουν τη γυμναστική σου αυτό το φθινόπωρο. Εσύ, ακόμη να ξεκινήσεις;

Ακολουθούν επτά εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε με επιτυχία στην άσκηση που εγκαταλείψατε κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον εξοπλισμό

Εάν ξεκινάτε μια ρουτίνα άσκησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατάλληλη ενδυμασία και εξοπλισμό. Χρειάζεται να ανανεώσετε τα αθλητικά σας παπούτσια ή να προμηθευτείτε με ένα νέο παγούρι για νερό; Μην περιμένετε μέχρι την πρώτη σας προπόνηση για να μάθετε ότι κάτι λείπει. Πάντα το shopping και η επένδυση χρημάτων σε κάτι δίνει ένα καλό κίνητρο για να μη χάσουμε το στόχο μας και “σπαταλήσουμε” τα χρήματά μας χωρίς λόγο.

γυμναστική

Ενέργεια μέσω σωστής διατροφής

Μεγάλες ρουτίνες προπόνησης συνδυάζονται με εξαιρετική διατροφή. Καταναλώνετε 4 μερίδες φρούτων και λαχανικών που συνιστώνται από το USDA την ημέρα; Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα; Περιορίζετε το πρόχειρο φαγητό; Παρακολουθείτε τα μεγέθη των μερίδων σας; Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν πράγματι να κάνουν τη διαφορά σε μια επιτυχημένη ρουτίνα προπόνησης.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Εάν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης και έχουν περάσει μερικά χρόνια από την τελευταία σας ενασχόληση με τη φυσική σας κατάσταση, καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες βασικές εξετάσεις προτού μπείτε σε μια έντονη και τακτική ρουτίνα γυμναστικής. Συνιστάται πάντα να έχετε έγκριση γιατρού πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα σωματικής άσκησης.

γυμναστική

Συναναστραφείτε με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο στόχο με εσάς

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Γεωργίας αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μιμούνται τη συμπεριφορά των άλλων γύρω τους. Είναι πιο πιθανό να έχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία εάν έχετε έναν fitnes buddy για να σας υποστηρίξει και να σας ενθαρρύνει. Ξεκινήστε μια ομάδα πεζοπορίας στο Facebook και καλέστε φίλους να συμμετάσχουν. Ή μπορείτε ακόμη να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας. Ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να σας παρακινήσει και να σας εμψυχώσει πολύ.

Εκμεταλλευτείτε τον καιρό.

Καθώς ο καιρός δροσίζει το φθινόπωρο, φροντίστε να επωφεληθείτε από τον υπέροχο εξωτερικό χώρο. Υπάρχουν νέα μονοπάτια για ποδήλατα ή μονοπάτια στην περιοχή που δεν έχετε ακόμη εξερευνήσει; Δοκιμάστε κάθε μέρα και μια νέα διαδρομή. Κι αν έχετε σκύλο; Ακόμη καλύτερα!

 

γυμναστική

Εκμεταλλευτείτε κάθε κενό μέσα στη μέρα για γυμναστική

Ένα από τα κοινά εμπόδια που συχνά αντιμετωπίζει πολύς κόσμος κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής σεζόν σχετικά με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι ότι θα ήθελαν να ασκούνται, αλλά συνεχώς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε προπονήσεις ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο, τέννις, μπαλέτο ή κάποια άλλη εξωσχολική δραστηριότητα.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο προς όφελός σας. Αφού αφήσετε τα παιδιά στη δραστηριότητά τους, κατεβείτε από το αυτοκίνητο και περπατήστε γύρω από το τετράγωνο για τις επόμενες ώρες ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε επαρκώς

Για να επιτύχετε την μέγιστη απόδοση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά να κοιμάστε από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα.

Είτε ασκείστε μόνοι σας, είτε με φίλους ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές θα διασφαλίσετε ότι θα φτάσετε εκεί που θέλετε με ασφαλή και υγιή τρόπο και το βασικότερο; Χωρίς πίεση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: