Άλλη μία μέρα, άλλη μια viral συνταγή από το TikTok. Αυτή όμως είναι λίγο πιο εντυπωσιακή από τις συνηθισμένες. Pancakes φτιαγμένα από ένα μόνο συστατικό: το γάλα. Αποτελεί εφεύρεση του εστιατορίου Noma με 3 αστέρια Michelin και κοινοποιήθηκε στο TikTok από τον πρώην σεφ του Alfredo Vozmediano, συγκεντρώνοντας γρήγορα 29 εκατομμύρια προβολές και οδηγώντας εκατοντάδες χρήστες της πλατφόρμας να μοιράζονται τις δικές τους προσπάθειες. Η ιδέα είναι απλή: βράσε γάλα σε ένα τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να αφήσει μια γλυκιά, καραμελωμένη κρέπα.
@avozmechef Crepes de solo 1 ingrediente #homemadefood #singluten #sinazucarañadido #recetasdeverano #newrecipe #videorecipe #fyp #foryou #parati #recetassanas #recetasquefuncionan #chefprivadoadomicilio ♬ Paris – Else
Σου ακούγεται παράξενο; Το ίδιο σκεφτήκαμε κι εμείς. Αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι λειτουργεί και είναι εκπληκτικά νόστιμο. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι γρήγορο, εξαιρετικά φθηνό, απαιτεί ελάχιστο πλύσιμο και είναι γεμάτο πρωτεΐνη, ιδανικό για ένα snack μετά την προπόνηση.
@talar_dietitian Only 1 ingredient CREPE! #crepes #oneingredientfoods #healthycrepe #glutenfreecrepes #crepelove #healthybreakfast ♬ As It Was – Harry Styles
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αγελαδινό γάλα, αλλά άλλοι έχουν βρει ότι το γάλα σόγιας λειτουργεί εξίσου καλά για μια εναλλακτική vegan λύση. Και οι δύο επιλογές προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, το ζωικό γάλα περιέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την άλιπη μάζα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα διεγείρουν την ανάπτυξη των μυών μετά την προπόνηση με αντιστάσεις, καθιστώντας τα viral αυτά pancakes το τέλειο snack για μετά την προπόνηση.
@gigi_eatss Vegan version of the 1 ingredient crêpe (video with regular milk on my profile) Was so much fun! 🤍 #viralcrepes #crepe1ingrediente #milkcrepe #crepeschallenge #crepes #1ingredient #1ingredientrecipe #nomarestaurant ♬ original sound – gigi_eatss
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσης σοβαρά διατροφικά οφέλη από την παρασκευή αυτής της συνταγής με γάλα σόγιας, εάν είσαι plant-based ή έχειςδυσανεξία στη λακτόζη. Είναι γενικά αποδεκτό από διατροφολόγους και μελέτες ότι η σόγια τείνει να είναι υψηλότερη σε πρωτεΐνη από άλλα φυτικά γάλατα. Αυτό συμβαίνει επειδή το γάλα σόγιας περιέχει και τα εννέα από τα απαραίτητα αμινοξέα του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι, όπως το αγελαδινό, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να επανορθώσει και να αναπτύξει μυς μετά την άσκηση.