Αυτό είναι το αγαπημένο pilates workout της Meghan Markle

Τι είναι το Megaformer και πώς μπορείς να το δοκιμάσεις;

Elle 12 Αυγ. 22
Αυτό είναι το αγαπημένο pilates workout της Meghan Markle

Ακόμη, κι αν είσαι φανατική του Pilates εδώ και χρόνια, υπήρχε μια μέθοδος που δεν ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα, το Megaformer. Λέγεται ότι έχει φαβατικούς οπαδούς στο Hollywood, με τη Meghan Markle, την Chrissy Teigen και την Jennifer Aniston να ορκίζονται σε αυτό. Τα μαθήματα γίνονται στο μηχάνημα Megaformer, το οποίο ήταν πνευματικό τέκνο του Sebastien Lagree.

Η Markle είναι μακροχρόνια φίλη με την Heather Dorak, ιδιοκτήτρια ενός στούντιο Megaformer Pilates, που ονομάζεται Pilates Platinum και μιλώντας για το megaformer Pilates, η Δούκισσα του Sussex έχει πει στο παρελθόν, «Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου». Τι ακριβώς είναι όμως η προπόνηση αυτή και σε τι διαφέρει από το reformer Pilates;

Τι είναι το Megaformer;

Ένα μηχάνημα γυμναστικής Megaformer μοιάζει με το είδος του κρεβατιού Pilates που θα χρησιμοποιούσες για το reformer, με κινούμενη πλατφόρμα και ελατήρια για αντίσταση. Όμως, φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό, καθώς υπάρχουν περισσότερα ελατήρια και το ίδιο το μηχάνημα έχει ευρύτερο φάσμα χρήσεων.

Ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ των δύο μορφών Pilates. Ενώ ένα μάθημα reformer Pilates θα επικεντρωθεί στην απομόνωση των διαφορετικών μυών, με τακτικά διαλείμματα, μια προπόνηση Megafromer απαιτεί να χρησιμοποιείς διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο ανάπαυσης μεταξύ των ασκήσεων.

Με άλλα λόγια, ο Lagree είναι πιο έντονος από τον μεταρρυθμιστή Pilates. Ο Sebastian Lagree, ένας εκπαιδευτής Pilates που ανέπτυξε τη μέθοδο του το 1998, συνδύασε στοιχεία του Pilates με το bodybuilding όταν συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες του ήθελαν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Είναι υψηλότερης έντασης, αλλά χαμηλού αντίκτυπου και έχει στοιχεία προπόνησης ενδυνάμωσης και καρδιαγγειακής άσκησης, αλλά και ασκήσεις Pilates που θα αναγνωρίσεις.

Η προπόνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει τους μύες σου μέχρι τα όρια, επομένως τα περισσότερα στούντιο Megaformer Pilates συνιστούν να κάνεις μερικές ημέρες διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων για να διασφαλίσεις ότι οι μύες σου είχαν χρόνο να ανακάμψουν.

Cover photo: Kirsty Wigglesworth – Pool/Getty Images

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT