Στο πλαίσιο μιας έρευνας, επιστήμονες παρακολούθησαν ανθρώπους για περίπου 1 μήνα, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες: η μία τρεφόταν με μεγαλύτερες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών από τη δεύτερη αλλά το θερμιδικό φορτίο και των δύο μενού ήταν το ίδιο. Τι διαπίστωσαν; Όσο πιο επεξεργασμένες είναι οι τροφές (π.χ. λευκό ψωμί, γλυκά κ.ά.) τόσο θέλουμε να φάμε και άλλο. Όσοι ακολούθησαν το μενού με τις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές λάμβαναν 500 θερμίδες παραπάνω και πήραν βάρος. Αντίθετα, όταν στράφηκαν τις επόμενες δύο εβδομάδες στην πιο υγιεινή δίαιτα, αυξήθηκε η έκκριση της ορμόνης PYY που μειώνει την όρεξη και, αντίθετα, ελαττώθηκε εκείνη της ορμόνης της πείνας γκρελίνη. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Cell Metabolism.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!