Μπορεί η γυμναστική να εξαφανίσει ολοκληρωτικά την κυτταρίτιδα;

Η απάντηση στο ερώτημα και όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Elle 22 Ιαν. 23
Μπορεί η γυμναστική να εξαφανίσει ολοκληρωτικά την κυτταρίτιδα;

Παρόλο που η κυτταρίτιδα είναι απλώς η ανομοιόμορφη εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, αντιμετωπίζεται συχνά ως φλέγον fitness ζήτημα, ειδικά καθώς πλησιάζουν οι μήνες του καλοκαιριού. Και ενώ η άσκηση είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος καταπολέμησης αυτής, ίσως θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί πως ακριβώς λειτουργεί η σωματική δραστηριότητα ενάντια στον επίμονο “εχθρό” του δέρματος μας.

Χωρίς αμφιβολία, η άσκηση συγκαταλέγεται μεταξύ των χρήσιμων εργαλείων αντιμετώπισης και μείωσης της εμφάνισής της, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα ολοκληρωτικά. Ακολουθώντας με συνέπεια ένα πρόγραμμα τακτικών προπονήσεων, θα βοηθήσεις τους μύες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια αυτή να ενδυναμωθούν. Οι δυνατοί μύες συμβάλλουν πάντοτε στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μας, με αποτέλεσμα να σε απασχολεί μελλοντικά όλο και λιγότερο το θέμα κυτταρίτιδα.

Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η εμφάνισή της;

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλία ή/και τα μπράτσα οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, οι οποίοι δεν σχετίζονται απαραίτητα ούτε με το σωματικό βάρος, ούτε με τις διατροφικές συνήθειες. Αλλά με…

Ορμονικές και ανατομικές αλλαγές: Ως γνωστόν, η κυτταρίτιδα εντοπίζεται συχνότερα στις γυναίκες και λιγότερο στους άνδρες λόγω των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων. Επιπλέον, οι γυναίκες που εμφανίζουν κυτταρίτιδα είναι πολύ πιθανό να έχουν υψηλότερες ποσότητες ινωδών διαφραγμάτων – παχιές λωρίδες συνδετικού ιστού που τραβούν το δέρμα προς τα μέσα και κάτω. Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT